Koniec starnutia: Prečo starneme a prečo už nemusíme přehled

Koniec starnutia: Prečo starneme a prečo už nemusíme
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544369/bmid_koniec-starnutia-preco-starneme-a-preco-uz-nemusime.jpg 4 141 141

Je zdanlivo nepopierateľnou pravdou, že starnutie je nevyhnutné. Avšak čo ak všetko, čomu sme sa naučili veriť o starnutí, je nesprávne? Dr. David Sinclair, popredný svetový odborník na genetiku a dlhovekosť, v tejto knihe odhaľuje, že starnutie je choroba, ktorá sa dá liečiť. Jeho kniha otvára oči, provokuje a zavedie nás do prvej línie výskumu, ktorý posúva hranice nášho vnímania vedeckých obmedzení a odhaľuje neuveriteľné objavy. Mnohé z nich pochádzajú z vlastného laboratória Dr. Davida Sinclaira na Harvarde a ukazujú, ako môžeme spomaliť alebo dokonca zvrátiť starnutie. Kľúčom je aktivácia novoobjavených génov vitality, potomkov starobylého genetického obvodu prežitia, ktorý je príčinou starnutia a zároveň kľúčovým faktorom jeho zvrátenia. Nedávne experimenty v oblasti genetického preprogramovania naznačujú, že v blízkej budúcnosti sa možno budeme môcť nielen cítiť mladší, ale aj skutočne omladnúť. Dr. Sinclair prostredníctvom pútavého rozprávania pozýva čitateľa do procesu vedeckého objavovania, odhaľuje nové technológie a jednoduché zmeny životného štýlu, ktoré nám pomôžu žiť dlhšie mladší a zdravší. Je to zároveň plán, ako prevziať zodpovednosť za naše vlastné zdravie, a odvážna nová vízia pre budúcnosť ľudstva. Táto kniha navždy zmení spôsob, akým premýšľame o tom, prečo starneme a čo s tým môžeme urobiť.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

LIFESPAN: The Revolutionary Science of Why We Age—and Why We Don't Have To, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koniec starnutia: Prečo starneme a prečo už nemusíme. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (38)

Pito_
09.03.2024 2 z 5

Asi jsem měl od knihy příliš velké očekávání a je pro mě zklamáním. Autor je vědec a výzkumník a podle toho je i kniha napsaná. Sám to v závěru knihy píše. Z knihy Cirkadiánní kód si pro zdravější život odnáším mnohem víc.

V této recenzi velmi přesně popisuje mé pocity z knihy, tak je tu nebudu opisovat:
https://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/agitka-za-gmo-ockovani-a-led-osvetleni-95938

jirijanovotny
29.01.2024 4 z 5

Nekuř, jez méně, cvič a otužuj se! Přidá ti to k životu desetiletí, což může být dost na to, aby někdo přišel s lékem na nemoc stárnutí (MG2A).

Kniha je super, ale dá se docela dobře shrnout na pár řádků, jako jsem to právě udělal.

K tomu se dá ještě dodat - stárnutí není přirozené a není důvod, proč by tomu nemohlo jít zabránit. A žer drogy. Konkrétně NMN, resveratrol a metformin. Pokud jsi myš, tak ti to prodlouží život o 30 %.


radimch
12.01.2024 4 z 5

inhibitory mTor, galega officinalis, metformin, rapamycin - první část byla fakt zajímavá. Konec trochu filosofování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koniec starnutia: Prečo starneme a prečo už nemusíme v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených195x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených8x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst227x
v Chci si koupit84x
v dalších seznamech1x