Koniec Žltých vikomtov přehled
Jiří Marold
Poručík Martin Ditrich série
1. díl >
Detektívny román - Jirí Marold v ňom opisuje prácu poručíka Martina Ditricha, ktorého poverili, aby odhalil skupinu zlodejov — v zámkoch a v múzeách kradli vzácne staré zbrane. Hoci páchatelia nezanechali nikde stopy predsa ich zneškodnili a znemožnili, aby drahocenné predmety zašantročili na Západ, kde na ne čakli bohatí súkromní zberatelia.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koniec Žltých vikomtov. Přihlašte se a napište ho.
Docela zajímavý pohled na způsob odhalování zlodějů historických zbraní. Podezřelých bylo několik, ale nakonec se "vyloupl" chytrý manipulátor, který využil drogové závislosti i touze po penězích sotva zletilých členů a příznivců beatové skupiny Žlutí vikomti.
Detektivní román z doby, kdy příslušníku kriminální služby byl podezřelý každý, kdo vybočoval z řady.
Délka vlasů, hudební vkus či střih sukně, se mohly stát přitěžující okolností.
Pražským kriminalistům nedává spát organizovaná parta zlodějů starožitných zbraní. A ještě se to zamotává díky zrušené kapele Žlutí vikomti, vraždě jednoho závozníka a nevyspalému taxikáři.
Navíc jeden z vyšetřovatelů by měl trénovat na olympijskou kvalifikaci a místo toho kulhá s bolavou achilovkou.
Na zkrácení dlouhé chvíle to stačí.
Kniha Koniec Žltých vikomtov v seznamech
české detektivky a krimi krádeže a loupeže
1975 | Případ vznešeného prstenu |
1978 | Konec Žlutých vikomtů |
1974 | Záhada vzorce X |
1981 | Preparát X |
1976 | Tajemství houslového klíče |
Je to vcelku běžná komunistická detektivka, ovšem padouši jsou členy beatové skupiny Žlutí vikomti. Při popisu rockového klubu Besídka jsem se válel smíchy. Jako kniha to nestojí za nic, ale jako artefakt vztahu komunistů k rockerům je to výborný.