Koráby lásky přehled

Koráby lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65646/bmid_koraby-lasky-74f-65646.jpeg 4 13 13

Příběh celoživotní milenecké vazby dvou nesourodých partnerů, pařížské intelektuálky a bretoňského rybáře. Pařížská rodina tráví letní prázdniny na bretoňském pobřeží a v době dospívání se jedna z dcer sblíží s rybářským chlapcem. Jejich vztah přes velmi odlišné prostředí, vzdělání a životní cesty přetrvává a čas od času jim pomáhá rozzářit jejich život a uvolnit ho ze stereotypu. Láska je pro ně jako droga, mystické opojení, které je vzájemně sbližuje a uvolňuje v nich nečekané hlubiny duše, pomáhá jim vychutnávat život. Námět i zpracování je diskutabilní a je nutno ke knize přistupovat bez předsudků a prudérie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub

Vaisseau du coeur, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koráby lásky. Přihlašte se a napište ho.

Augustina
19.09.2023 2 z 5

U takových knih si vždycky říkám, jak může někdo bez skrupulí nazývat fyzickou přitažlivost láskou? A jak může k nevěře přistupovat tak lehce, když naprostá většina lidí nevěru partnera prožívá jako tu největší zradu, která se jim v životě může přihodit?
Koráby lásky se nečetly špatně, některé pasáže - a nebyly to ty, které měly snahu popisovat milostné scény - se mi docela líbily. U jiných jsem si zas musela připomínat, že nečtu příručku o ženské sexualitě. A u některých stránek jsem měla chuť knihu nedočíst. Dočetla, ale se smíšenými pocity a žádnou chutí se k příběhu v budoucnu vrátit.

aydam
16.03.2022 5 z 5

Dojemný příběh o zakázané lásce dvou milenců z různých společenských tříd. Při četbě navštívíte spoustu exotických míst a budete svědky mnoha milostných vzplanutí. Intimnosti jsou zde barvitě líčeny, avšak nesklouzává to k trapně našroubované a zbytečně rušivé vulgárnosti.

"Cožpak se žena nezmění v malé děvčátko pokaždé, když spěchá do náruče muže?"

"Říká se, že krásné vzpomínky přežvykováním nic nezískají."

"Možná, že smát se z plných plic jde jen s mužem, s kterým jste se právě milovaly."

"Doopravdy rád vás má jenom ten, před kterým můžete ukázat svou převahu, aniž zraníte jeho ješitnost nebo vyvoláte jeho zášť."

niced
20.09.2019 5 z 5

Úžasná knížka, četla jsem jí dvakrát a pokaždé jsem byla nadšená. Strašně se mi líbí příběh té velké lásky trvající celý život ale přes svůj potenciál zůstane tak nějak nenaplněná v tom tradičním smyslu.
Hlavní hrdinka v mládí rozhodne o jejich osudu, ale po svojí staré lásce stejně pořád touží, a i když nejsou spolu, nic je nerozdělí. Konec je takový hořký ale líbí se mi, a dělá příběh ještě silnějším.

Kniha Koráby lásky v seznamech

milostné romány erotika francouzská literatura milenci zakázaná láska

Benoîte Groult
francouzská, 1920 - 2016