Kořeny růže Tudorovců přehled

Kořeny růže Tudorovců
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272483/bmid_koreny-ruze-tudorovcu-7Gf-272483.jpg 4 31 31

Příběh vášnivé lásky, která vyústila do tajně uzavřeného manželství, z něhož vzešlo jméno nejznámější královské dynastie v dějinách Velké Británie – Tudorovců. Když byli anglický král Jindřich V. a jeho žena Kateřina z Valois požehnáni narozením syna, jejich štěstí netrvalo dlouho. Král umírá a Kateřina se v jedenadvaceti letech stává vdovou. Brzy poté zemřel i její otec, francouzský král, a Kateřinin desetiměsíční syn dědí obě koruny jako Jindřich VI. Malý král i jeho matka potřebují na nepřátelském anglickém dvoře veškerou ochranu a lásku a Kateřina ji nalézá u mladého velšského služebníka Owena Tudora.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána

Root of the Tudor Rose, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kořeny růže Tudorovců. Přihlašte se a napište ho.

Mufa
31.08.2023 4 z 5

Jedna hvězda dolů za to, že v knize bylo spousta chyb, korektor si vzal asi dovolenou. Období vlády Jindřichů v Anglii čtu ráda, tohle je jedna z těch lépe napsaných knih, nově jsem se dozvěděla, proč se vlastně celé linii říká Tudorovci

malýčtenář
13.06.2023 5 z 5

Historii miluji a proto jsem se začetla do této knihy, která vypráví vlastně o původu jména Tudor. Kniha byla zajímavá a dodnes jsem opravdu nevěděla, že původcem jména byl vlastně neznámý šlechtic . Čtenář stále objevuje v knihách spoustu nových informací. Hodně z nich jsou opravdu historicky doložené.

VendulaB
07.07.2022 4 z 5

Tak jako všem předchozím hodnotitelům, i mně neuvěřitelně vadila naprosto odfláknutá korektura a špatné členění textu. Obsahově přitom kniha není vůbec špatná, i když nad historickou převažuje spíše romantická linka. Za přečtení stojí, ale úplná bomba to není.

Kniha Kořeny růže Tudorovců v seznamech

2015  72%Kořeny růže Tudorovců