Korisť přehled

Korisť
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468241/bmid_korist-I10-468241.jpg 4 259 259

Hon série

< 2. díl >

Ako zostať nažive vo svete, kde sú ľudia považovaní za potravu a všetci túžia len po ich krvi?Gene a jeho priatelia utekajú pred nocou. Gena však neprenasledujú len krvilační lovci, ale aj spomienky na Ashley June, ktorá sa preňho obetovala a zostala v Ústave pre výskum glupanov. Zároveň sa v ňom prebúdzajú city k ľudskému dievčaťu Sissy.Na úteku sa dostanú až do ľudskej komunity, žijúcej na tajnom mieste vysoko v horách. Keď si začnú myslieť, že sú konečne v bezpečí, udalosti naberú nečakaný smer. Gene zisťuje, že nový svet, ktorý objavili, je možno ešte horší ako ten, ktorý opustili.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

The Prey, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Korisť. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

Joy
24.09.2024 4 z 5

Pokračování se občas nevyvede natolik jako první díl. Tentokrát k tomu nicméně nedošlo. Kořist je stejně svižně napsaná, čtivá a napínavá. Vztahy mezi postavami se prohlubují a jejich tajemství a ošklivé vlastnosti vycházejí na světlo. V rámci upírské young adult literatury jde o vydařenější kousek. Především díky živoucím postavám, které si sice nemusíte oblíbit, ale jejichž osudy vás budou zajímat. V tomto díle se mi hodně líbil prvek uzavřené komunity, která na pohled funguje jako dobře promazaný hodinový strojek, ale ve skutečnosti je od základů prohnilá. Nejde o nový motiv, ale Fukuda s ním pracuje způsobem, z něhož zamrazí.

Erlif
09.06.2023 4 z 5

U druhého dílu jsem zvažovala jestli dát hvězdy 4 nebo 3, nakonec jsem si řekla, že dám 4.. Knížka je cílená na mladší čtenáře a ti, si myslím, dostanou, co očekávají.

Co napsat k ději a zároveň nespoilerovat (pozor níže je dost komentů, kdy spoilerují a jako spoiler se neoznačily :( )

Obsah knížky píše, že se Gen a ostatní dostanou do lidské "Vesnice"... ze začátku se děj drobet vleče... Krugman a spol mi přišli hrozně nesympatický (já si je představila jako obtloustlé pedofily) a jen jsem čekala, kdy se případně změní lokace nebo vezmou řízení vesnice do svých rukou... ale počkat, oni to jsou děti... No a závěr knížky, to se nedalo odložit, ani přerušit, pecka a i proto tomu dávám o hvězdu víc...


schuplik
08.05.2022 2 z 5

O chlup lepší než první díl, ale pořád dost podprůměrná kniha. Záři nahradila Sisy, takže kluk má nad kým věčně slintat a přemýšlet jak úžasná ta holka je. Přehršel nesmyslných přirovnání jako třeba: "Kolem krku má uvázanou černou šálu, která připomíná krunýř černého škorpióna." nebo " Klesá ke mně s vlasy staženými dozadu a jeho doširoka otevřené oči připomínají dvě hrdličky." Tohle přirovnání doteď nechápu, co se tím básník snažil říct.

A když ignoruju tohle všechno tak zápletka byla až zbytečně úchylná. Jako vždy Gen se proměňuje v hrdinu, kterému se ve výsledku nic nestane ale v jeho stopách nechává jen mrtvé, kteří ups umřeli kvůli jeho blbostem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Korisť v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených382x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených15x
v Knihotéce254x
v Chystám se číst109x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech6x