Kořist přehled
Yrsa Sigurðardóttir
V nehostinných podmínkách islandské ledové pustiny se ztratí čtyřčlenná skupinka turistů. Co je přimělo vyrazit za tak drsných podmínek zcela mimo civilizaci? A proč opustili bezpečí srubu takřka nazí? Záchranářka Johanna a její kolegové z pátracícho týmu jsou povoláni do akce a narážejí na velice podivné stopy. Na osamocené radarové stanici na pobřeží Stokksnes mezitím dochází k nevysvětlitelným, hrůzu nahánějícím událostem. Rudá kaluž krve uprostřed nedotčeného sněhu, dětská botička pohřbená desítky let pod zemí, život dobrovolně ukončený v mořských vodách hluboké skalní průrvy. Sníh nepřestává padat a tajemných událostí přibývá, jako by je mrazivé počasí přitahovalo… Po skončení série Freyja & Huldar přichází Yrsa Sigurdardóttir s děsivě obrazným příběhem plným bizarních nevysvětlitelných jevů, zasazeným do nejopuštěnější islandské divočiny, ze které bez ohledu na počasí ucítíte mráz pod kůží.... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
Bráðin, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kořist. Přihlašte se a napište ho.
Yrsu a její knihy v podstatě nekriticky miluju, proto jsem si nutně chtěl přečíst taky tuhle, která nepatří do žádné z jejích sérií. A fakt jsem byl nadšený! Kniha se mi četla jedna báseň a byl to takový jako mišmaš z hororu a thrilleru, k tomu trochu duchařiny - prostě atmosféra jak hrom! :) Ve finále nemám vůbec co vytknout, takže je to i dnes za pět, vážení! :)))
Bohužel tentokrát Yrsa jen za 3*. Nelíbila se mi hlavní dějová linka. Ne moc uvěřitelné situace, zvláštní propletní postav a závěrečný deus ex machina to dorazil. Ten sice všechno vysvětlí, ale zůstane po něm pachuť toho, že autorka si z nás dělala celou dobu legraci. Takhle by si totiž mohla vymyslet téměř cokoli a tímhle by to vysvětlila. Duchařská linka taktéž slabá a vlastně se mi do téhle knížky ani moc nehodila. Naopak vyzdvihuji vystižení atmosféry, která mi velice připomínala seriál o Ďatlovově výpravě. Také většina postav a jejich charakterů se povedla. Od Yrsy za mě stále vede série Huldar a Freya.
Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)
12.03.2023
Kniha Kořist v seznamech
thrillery horory duchové a přízraky
2017 | DNA |
2015 | Pamatuji si vás všechny |
2018 | Černá díra |
2007 | Poslední rituál |
2019 | Katarze |
Původně jsem myslela, že se budu bát, jako u její poslední samostatné knihy, ale tady to nebylo zas tak hrozné, ale byly tu situace u kterých mě mrazilo. Ten konec jsem si představovala trochu jinak, ale jinak jsem byla spokojena.