Kosí bratři a větrný kohout přehled

Kosí bratři a větrný kohout
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219953/bmid_kosi-bratri-a-vetrny-kohout-219953.jpg 4 3 3

Soubor krátkých pohádek o dvou nezbedných kosích klucích a jejich kamarádu ze špičky radnice. Obsahuje příběhy: Jak se z Kamila stal větrný kohout, Jak se kosové polepšili, Jak hledali dělovou kouli, Jak zkrotili lva Artura, Jak si vyjeli na zájezd

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosí bratři a větrný kohout. Přihlašte se a napište ho.

Osice
08.04.2020 5 z 5

Po opeřených kamarádech Krtka a Myšky přinesla dcera ke společnému čtení další knihu o opeřencích. Tentokrát jimi byli kosí bratři Josef a Václav a kohout Kamil. … Večerníček neznáme, protože televizi nemáme:-), takže to pro nás obě bylo první seznámení s těmito malými kosími nezbedy. Barunka knihu objevila v knihovně, ležela, resp. stála u nás dlouho, ale jakmile jsme ji začaly číst, tak jsme si kosáky i kohouta oblíbily. Už ji máme téměř potřetí přečtenou… Baví mě, jací jsou kosí bratři neposední, dlouho nevydrží bez lumpáren, ale v jádru jsou to hodní hoši:-) Kohout Kamil je oproti nim „ten dospělejší“, dohlíží na dění ve městě ze špičky radniční věže a snaží se udržovat pořádek. Kniha obsahuje samozřejmě nejedno poučení (např. když něco provedeš, tak bys to měl napravit)… Poslední příběh o zkrocení lva Artura v dceři vyvolal touhu po zmrzlině, tak jsme se vrhly na vyrábění domácích nanuků:-)

Ilustrace M. Tiché pěkně dokreslují příběhy. Nicméně obrázek ze strany 7 úplně neodpovídá líčené situaci:-) Ale to je jen kosmetická vada. My se určitě poohlédneme po dalších příbězích těchto kosích rošťáků.

veronie
18.05.2017 4 z 5

Krásná knížka. Kosí bratři jsou pěkní lumpové, ale alespoň je s nimi legrace.

Kniha Kosí bratři a větrný kohout v seznamech