Kosmogoniály přehled

Kosmogoniály https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464084/bmid_kosmogonialy-FjN-464084.jpg 4 6 6

Cílem Hyacintova díla je načrtnout ve formě komiksu dějiny vesmíru, prvním zábleskem světla počínaje a vznikem života na Zemi konče. Hyacinthus tyto dějiny vypráví pomocí svých úžasných kreseb a citací z antické mytologie a z děl starověkých filozofů a dramaturgů. Od velkého třesku k prvním pozemským živočichům, přes náhlé zvraty při vzniku naší planety nám předkládá ke čtení dvojjazyčné úryvky z děl Sofoklových, Vergiliových, Lucretiových, Eurípidových, Ovidiových, Aristofanových, Hésiodových a mnohých dalších. Obrázky text spíše doplňují, než ilustrují. Postřehnutelný posun mezi dvěma časovými obdobími – mezi současnou popularizací dějin vesmíru a texty starými několik století – nabízí díky své důvtipnosti nový a poetický pohled na tajemství, které od nepaměti fascinuje lidstvo: na tajemství zrození našeho světa.... celý text

Komiksy Literatura naučná Vesmír
Vydáno: , Argo
Originální název:

Les Cosmogoniales , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosmogoniály. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

kitja
27.09.2021 4 z 5

Kosmogoniály aneb stručný průvodce naukami o zrození vybírá a kompiluje antické texty Ovidia, Homéra, Orfea, Aristotela, Euripida a mnoha dalších a v šesti kapitolách přibližuje zrození světa od Nebes až po Nestvůry.

Ty texty jsou tu psané dvojjazyčně - řecky/latinsky a česky a nejen že jsou velmi dobře vybrané a pospojované, navíc jsou geniálně doplněny ilustracemi od Hyacinthuse.

Výsledkem je neobvyklý a krásný komiks, kterej z abstraktních a nekonkrétních světů roste a evolvuje do světů se zřetelnými obrysy a to jak zvenku, tak zevnitř.


Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

21.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kosmogoniály v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit11x

Autorovy knížky

Hyacinthus (p)
francouzská
2021  77%Kosmogoniály