Koubkokvoky přehled

Koubkokvoky
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437977/bmid_koubkokvoky-Lkf-437977.jpg 4 1 1

Jana Koubková patří k předním osobnostem naší jazzové hudby. Rytmické cítění je pro ni maximálně důležité a zrovna tak hravost a improvizace. Ráda si hraje se slovy, s češtinou, s frázováním a v této knížce navádí čtenáře, aby si to po svém také zkusili a nestyděli se rytmizovat a vymýšlet si. Sama říká: „Pojďme si hrát se slovíčky, s češtinou, se slabikami, s improvizací všeho druhu. Rytmizujme, rapujme, ptákujme, dobře dýchejme, zpívejme, klidně i zívejme... Zkusme psí kusy s perkusí, hmyzí i ptačí písně...“. Koubkokvoky ilustroval Luděk Bárta a do knihy namaloval i pexeso, tedy „džezeso“, které můžete hrát a objevovat tak nejznámější světové i domácí jazzmany i jazzmanky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koubkokvoky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

broskev28
18.04.2022 4 z 5

Tak o džezeso jsem byla ochuzena, neboť jsem měla knihu vypůjčenou z knihovny.
Ale jinak vřele doporučuju, ovšem pro jazzu znalé netřeba - jméno autorky je pojem samo o sobě. My jsme pouze potřebovali zjistit, zda je kniha opravdu tak dobrá, abychom do ní investovali a pořídili si ji do naší hudební knihovny. Odpověď je jasná, už jen kvůli komunikaci se čtenářem, kvůli skvělým návodům nejen ke zpěvu, ale taky k dechovým i svalovým rozcvičkám. A to nezmiňuju "hudební nástroje"!
Ilustrace Luďka Bárty jsem neznala, ale k téhle knize mi vyloženě sedly. Nejen že jsou jednoduché a výstižné, podobně jako celé grafické řešení téhle knížečky, ale občas jsem žasla nad jejich nápaditostí: netvoří pouze grafický doprovod, ale rovnocennou součást knihy.
No a pro mě naprostá jednička - textově i obrazově - byla Pražena. Jdu do toho!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koubkokvoky v seznamech

v Přečtených1x
v Chystám se číst2x