Kouzelná lucerna: Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu přehled

https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48156/kouzelna-lucerna-pribehy-pro-deti-k-posileni-duvery-tvorivosti-a-vnitrniho-klidu-48156.jpg 3 9 9

Povzbuzovat dítě k tomu, aby meditovalo, může na první pohled vypadat jako snaha o nemožné. Ve skutečnosti však může meditace – pokud k ní přistupujeme vynalézavým a lákavým způsobem – dětem v mnoha ohledech velmi prospět. Může je zbavit úzkosti, zvýšit jejich sebevědomí, dát volný průchod jejich představivosti, ukázat jim skutečnou hodnotu klidu a zamyšlení a pomoci jim, aby z nich vyrostli vyrovnaní adaptabilní lidé. V této knize najdete dvacet pohádek určených dětem ve věku 4 až 8 let. Hlasité předčítání těchto textů vtáhne děti do báječných dobrodružství a naplno podnítí jejich představivost. Meditační příběhy mají za cíl pomoci dětem udržet pozornost, zbavit je obav, získat sebedůvěru a naučit je důvěřovat okolnímu světu. Speciální afirmace pomáhají rodičům vystihnout hlubší význam příběhu, aby se z něj dítě mohlo lépe poučit. Každý příběh začíná tím, že si dítě v duchu bere kouzelnou lucernu a vydává se na tajuplnou cestu, na níž objevuje celý nový svět fantazie. Tato kniha vám pomůže ve vašich dětech prohlubovat koncentraci, tvořivost, sebedůvěru a uvolnění. ... celý text

Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Synergie

Nightlights

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelná lucerna: Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu. Přihlašte se a napište ho.

ElikaS
02.07.2021 1 z 5

Tahle knížka je pro mě velkým zklamáním. Vzhledem k obsahu a anotaci jsem si ji přiřadila k andělským pohádkám, pohádkám pro malé Buddhy apod. Ty mě i syna bavily, ale tohle bída s nouzí. Příběhy vlastně ani nejsou příběhy ale prosté imaginace. Nebavilo to mě ani syna.

annatenta
30.12.2020 2 z 5

Souhlasím s komentářem pode mnou, anotace knihy bohužel slibuje něco, co nenaplní. Příběhy nejsou skutečnými příběhy s nějakým dějem, ale jsou to vizuální meditace. To je dost rozdíl oproti tomu, co je slíbeno. Nezachrání to ani boxíky s afirmacemi, které bohužel nejsou skutečnými afirmacemi ale jen jakýmisi poučnými texty. Afirmace vypadají opravdu jinak. Zklamání.

Alfonsie
13.07.2020 1 z 5

Bohužel, kniha má klamavý popis, není v ní nic, co by posilovalo osobní sílu dítěte, nic hřejivého. Je to další výchovná knížka plná typického paternalistického adultismu o tom, co je správné a nesprávné, jak malou lidskou bytost opět "dovychovat". Příběhy jsou navíc tak plytké a neučesané, že je nemohu využít ani jako základ pro tvořivé rozhovory. Pro rodiče, kteří vnímají děti jako plnohodnotné lidské bytosti, nedoporučuji nákup.

Kniha Kouzelná lucerna: Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu v seznamech

v Mé knihovně12x

Autoři knihy