Začínáme čarovat přehled

Začínáme čarovat
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518873/bmid_kouzelna-trojcata-zaciname-carovat-hrb-518873.jpg 5 5 5

Kouzelná trojčata série

1. díl

Trojčata Emilka, Gábi a Klárka žijí ve stromovém domě v lese se svým malým bráškou Tobíkem a tatínkem doktorem Tlapkou, který pomáhá zvířatům. Rodinka právě slaví „nalezeniny“ – tatínek totiž dívky před osmi lety nalezl opuštěné v lese, kde každou z nich hlídalo jedno zvířecí mládě, medvídě Brumla, vlče Fousek a orle Pírko. Slavnostní den se ale zkomplikuje, když Tobík spadne do řeky a ocitne se v nebezpečí. Naštěstí se ukáže, že dívky i jejich zvířecí kamarádi mají díky svému kouzelnému přívěsku nečekané schopnosti. Jak asi všechno nakonec dopadne?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

The Triplets Get Charmed , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Začínáme čarovat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

EvikU.
08.06.2024 5 z 5

Klárka, Ema a Gábina jsou tři trojčata. Dneska slaví “nalezeniny “, protože jejich tatínek veterinář pan Tlapka je před 8 lety našel v lese pod rostlinou trojčetky. Adoptoval je a s nimi i mláďata medvěda Brumlu, vlka Fouska a orle Pírko. Ochraňovali miminka před chladem. U miminek byly i tři přívěšky. Zelený, modrý a růžový.

Trojčata spolu se svým malým bráškou Tobíkem chystají překvapení pro tatínka. Lívance, nejlepší by byli s jahodami a čokoládou. Při výpravě na jahody se stane nehoda. Při velkém nebezpečí jim pomohly jejich přívěsky. Děvčata zjistila, že po omezenou dobu mají zvláštní schopnosti.

Rozjíždí se to pravé dobrodružství pro všechny děti. Superschopnosti si přejeme každý a v dětskému věku věříme na kouzla.

Kniha je plná krásných obrázků, příběh je napínavý, dcerka ho poslouchala na dvě otevření. Nechtěla ji odkládat a mě nemusela moc přemlouvat, také jsem chtěla vědět, jak to dopadne. Je to akorát dlouhé, vypráví se o jednom bláznivém dni, kdy slavily s tatínkem nalezeniny. Kniha je doporučená od 7 let, což tak odpovídá. Dcera si ji vybrala podle obálky.

Knihu jsem četla v rámci #spoluprace s @bookport, moc děkuji.

ladyfromskye
21.10.2023 4 z 5

Začátek další originální série pro všechny mladší čtenářky. Tři dívky žijí ve stromovém domě (kdo by nechtěl?) se svými divokými zvířecími miláčky (tomu se nedá odolat) a bezvadným tátou veterinářem (bezva!). Setkáváme se s nimi v den, kdy slaví nalezeniny, v den, kdy o sobě zjistí něco naprosto nečekaného.
Věřím, že akčnějším holčičkám se bude příběh moc líbit, všechny ingredience, včetně moc pěkných černobílých ilustrací (sakra, já chci ten stromový dům!!!), jsou v tom správném poměru, příběh je takový lehký a čtivý a co se týče konce... Jsem si jistá tím, že není všem překvapením a tajemstvím konec. Určitě by se mohli na této sérii divošky trávící svůj volný čas hlavně v pohybu rozečíst. Zkuste to a nad těmi pár nesrovnalostmi a nelogičnostmi velkodušně přimhuřte oči.


Danago
18.07.2023 5 z 5

Milá dětské knížka. Ideální pro malé začínající čtenáře. Trochu dobrodružný, trochu vtipný a trochu pohádkový příběh. K tomu moc milé černobílé ilustrace. Myslím, že pro děti od 5 let je to ideální čtení. Knížka má větší písmo a přiměřený počet stránek takže se bude dobře číst i prvňáčkům, kteří i díky obrázkům pochopí celý jednoduchý příběh. Klidně bych si přečetla pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Začínáme čarovat v seznamech

v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x

Autoři knihy

Laura Brown
americká
Elly Kramer
americká