Pozdvižení v Pompejích přehled
Veronika Válková , Petr Kopl
Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů – příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zapletena do záhady ztracených klíčů, na jejímž vyřešení závisí osud celého domu Lolliů a možná i něčí život!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozdvižení v Pompejích. Přihlašte se a napište ho.
V první řadě musím ocenit už samotný nápad na takovou edukativní sérii pro děti. Objevila jsem ji čistě náhodou, i když rozhodně nejsem cílovka. Jako po první jsem sáhla právě po tomhle dílu, protože se o antický Řím už dlouho zajímám. Proto můžu říct, že informace v knížce, týkající se Pompejí, jsou skvěle podané. Navíc detektivní linka knihy i samotné dobrodružství Báry jsou zábavné. Věřím, že si z ní děti odnesou víc než z hodin dějepisu. Čtyři hvězdičky dávám jen z důvodu, že už dávno nejsem cílová čtenářská skupina, a tudíž jsem si příběh nemohla natolik užít, jako kdyby mi bylo kolem těch dvanácti let. Rozhodně si chci přečíst co nejvíc knížek z téhle série výprav do minulosti. Zároveň je všem školákům vřele doporučuji. Je to snadný a zábavný způsob, jak získat přehled o světových dějinách.
„Když je někdo jediný, kdo něco udělat může, tak to udělat musí.“
Kniha Pozdvižení v Pompejích v seznamech
Dobré postavy, kus historie, čtivé. Pomalejší rozjezd, ale zbytek jsem zhltl hnedka.