Terezínské ghetto přehled

Terezínské ghetto
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216359/mid_terezinske-ghetto-216359.jpg 5 258 258

Už podruhé za sebou přenese Báru atlas do minulosti uprostřed noci. Tentokrát se ocitla v naprosto pustém městě. Na ulicích ani živáčka, žádné okno nesvítí, auta tu nejezdí... Ukrytá za stromy v parku s hrůzou pozoruje, jak nějací muži převážejí na káře - lidské...

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Terezínské ghetto. Přihlašte se a napište ho.

Snílek1980
předevčírem 5 z 5

Tak tenhle díl byl asi ze všech nejsmutnější. Celou dobu jsem měla co dělat, abych při čtení nebrečela. Všech postav z terezínského ghetta mi bylo strašně moc líto, a vlastně i Báry, že to musela zažít. Ale je určitě dobře, že si to spolu s ní prožijí i mladí čtenáři. Třeba to v budoucnu pomůže tomu, aby se taková strašlivá zvěrstva neopakovala.

Stellarium
10.10.2024 5 z 5

Knížka mě přivedla k úvaze nad plýtváním jídla, ať už vyhazováním nebo nedojídáním, protože v ghettu byl velký hlad a hodně lidí jídlo vyhazuje a plýtvá jím. V ghettu neměli léky ani zdravotnické zařízení, takže zákroky např. dělali bez narkózy. I za obyčejné věci je třeba cítit vděčnost.

Asta2
05.06.2024 5 z 5

Tato série od Veroniky Válkové mě strašně moc baví. Vždycky mě dokáže pobavit i rozbrečet. Bára má velmi osobitý pohled na svět, což knize jen dodává na zajímavosti.

Kniha Terezínské ghetto v seznamech