Kouzelný herbář skřítka Bolhoje přehled
Radomír Socha , Andrea Popprová
Lesní skřítkové jsou různí, mají všelijaké vlastnosti a návyky, trampoty, mnozí pilně pracují, ale někdy i lumpačí. A tak se mezi nimi najdou vzteklouni, bručouni, bázlivci, skrblíci, zvědavci či posměváčci. Ale jen jeden umí vyléčit bolístky, nešvary a smutky – od toho má i jméno: Bolhoj. Tenhle skřítek má svou knihu kouzel, ale používá ji málokdy. Častěji si vezme k ruce herbář a podle něj připravuje léčivé lektvary, mastičky nebo čaje. Kdokoli navštívil jeho chaloupku u starého dubu, odešel s medicínou i dobrou radou. A protože Bolhoj není lakomý, nabízí malý atlas léčivých bylin, stromů i keřů i vám.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelný herbář skřítka Bolhoje. Přihlašte se a napište ho.
Skřítek Bolhoj léčí všechny skřítky v lesním království, kde všichni žijí. Krátké příběhy vypráví o tom jak všechny od lhářů po poctivé tvory vyléčil pomocí svých lektvarů , které mají kromě léčivé moci také kouzelnou takže se prozradí jejich povahy . Každý příběh má na konci poučení a v závěru knihy jsou v malém herbáři všechny rostliny jmenované v jednotlivých pohádkách.
Kniha Kouzelný herbář skřítka Bolhoje v seznamech
Knížku jsem četla dětem v MŠ. Líbily se mi příběhy, jen pro předškolní děti se mi zdály dlouhé. Ilustrace jsou hezké, ale mohly být větší.