Kouzelný ostrov přehled
Brenda Bowen
Jednoho pochmurného jarního dne si Lottie a Rose všimnou na nástěnce v mateřské škole v Brooklynu inzerátu: Hopewellská chata. Little Lost Island, Maine. Stará hezká chata k pronajmutí na malém ostrově. Obě by si potřebovaly odpočinout – Lottie od panovačného manžela a Rose od svých zlobivých dvojčat – a dobít baterky. Nabídka jim nedá spát, a tak přestože si to nemůžou dovolit, na ostrov nakonec v létě vyrazí. Jsou uchváceny svěžím vzduchem, nádhernými výhledy, vidinou dlouhých bezstarostných dnů i představou humrů, kukuřice a koktejlů, které budou podávat na verandě. Na celý měsíc tak hodí skutečný život a všechny problémy za hlavu a na idylickém ostrově se postupně začnou otevírat: jak samy sobě, tak možnostem života, zcela odlišným od těch, které dosud poznaly. Je změna opravdu tak těžká? ?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
Enchanted August, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelný ostrov. Přihlašte se a napište ho.
Nemám ráda tenhle typ příběhu. V knihovně jsem vybírala podle obalu a nevyplatilo se. Čekala jsem úplně něco jiného.
NE, NE, NE! Nečtěte to! Neskutečná nuda. O čem to je? Lottie a Rose nechodí do práce, přitom vodí děti do školky, ale nechají je na měsíc svým zaměstnaným manželům a jedou na chatu na ostrov, protože potřebují vypnout. Tak to je tedy síla. Nevím, co jsem si od této knihy slibovala, asi v těchto mrazivých dnech nějaký letní příběh na zahřátí, ale jenom mě to vytočilo. Samozřejmě se tam vyskytují ještě další postavy, ale celé je to naprosto o ničem. Dočetla jsem s vypětím všech sil, abych mohla ohodnotit.
Kniha Kouzelný ostrov v seznamech
Tak samozřejmě od tohoto typu literatury člověk nemůže očekávat moc hluboké myšlenky, jen vcelku předvídatelný příběh, přesto to úplně hloupé není. Takže nejvíc mi asi vadila trochu rozvolněná chronologie, kdy dojde k nějaké důležité situaci, člověk čeká katarzi, aby na další stránce zjistil, že mezitím uběhly tři dny, ve kterých nikdo na tuhle situaci v podstatě nijak nereagoval. Pak také trochu uspěchaný konec a větší rozpracování některých epizodních postav.
Ale jinak se tenhle srpen čtyř náhodně se sešlých postav, které potřebují v určité izolaci najít samy sebe a restartovat svůj život, četl docela dobře.