Kouzlo krajiny krásných koní přehled

Kouzlo krajiny krásných koní
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481800/bmid_kouzlo-krajiny-krasnych-koni-Z9X-481800.png 5 1 1

Národní hřebčín Kladruby nad Labem vydal novou publikaci Kouzlo krajiny krásných koní. Autor knihy Zdeněk Novák poutavou formou popisuje Krajinu pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem a vysvětluje hodnoty, na základě kterých byla tato krajina zapsána na Seznam světového dědictví.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzlo krajiny krásných koní. Přihlašte se a napište ho.

ddkk
04.10.2021 5 z 5

Tohle je opravdu nádherná publikace o chloubě našeho chovatelství, o snad nejstarším velkém hřebčínu na světě, o hřebčínu v Kladrubech nad Labem. O světovém unikátu - o starokladrubském koni, který je od roku 1995 českou národní kulturní památkou. Národní hřebčín Kladruby nad Labem se v roce 2019 zaslouženě zařadil na Seznam světového dědictví UNESCO, a to také díky úžasné krajině Kladrubské Polabí...

Kniha obsahuje opravdu krásné fotografie Jiřího Podrazila a také zasvěcený text odborníka na krajinu i památky, Ing. Zdeňka Nováka.

Doporučuji nejen knihu, ale také návštěvu kladrubského hřebčína, který je jedním slovem skvostný, stejně tak jako krajina, která ho obklopuje.

Kniha Kouzlo krajiny krásných koní v seznamech