Krajčírka z Paríža přehled
Georgia Kaufmann
Rosa Kusstatscherová vybudovala svetoznáme módne impérium vďaka schopnosti vytvoriť dokonalé oblečenie na každú príležitosť. Ale dnes večer, keď sa pripravuje na najdôležitejšie stretnutie svojho života, ju jej zvyčajná sebaistota opúšťa. Čo ju priviedlo k tomuto momentu? Zatiaľ čo sa snaží vybrať si vhodné šaty a správny odtieň rúžu, začína rozprávať svoj neuveriteľný príbeh. Príbeh chudobného vidieckeho dievčaťa z dediny vysoko v talianskych Alpách. O nacistickej okupácii a úteku pod rúškom noci. O nádeji a zlomenom srdci vo Švajčiarsku, o noblese a láske v Paríži. O ambíciách a žiali v Riu de Janeiro a o úspechu a sebapoznaní v New Yorku. O živote strávenom na úteku. Rosa však už viac utekať nebude.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2022 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
The Dressmaker of Paris, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krajčírka z Paríža. Přihlašte se a napište ho.
Našla jsem v knihobudce. Bez velkého očekávání jsem knihu zkusila. A nebyla jsem zklamaná. Silný příběh se zajímavým koncem, i když hlavní postava mi nebyla vždy sympatická. Ale o to přece nejde.
Poslední stránky jsem doslova hltala.
Doporučuji.
Příběh byl krásný.Jenom jsem netušila,že komu vyprávý svuj příběh,ale na konci už je to jasný.Je to krásný příběh,který doporučují.
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Krajčírka z Paríža v seznamech
Kniha má nádhernou obálku, která vyloženě láká ke čtení. Kniha se mi velmi líbila. Je to zajímavý a moc pěkně napsaný životní příběh hlavní hrdinky. Plně chápu důvody, které ji vedly k tomu, aby opustila svého syna. Ostatně nechala u hodných lidí, u kterých měl jistotu, že ho budou milovat a zároveň mu budou moci poskytnout mu stabilní domov a také vše potřebné po materiální stránce, čehož Rossa v dané situaci schopna nebyla. Bavilo mě sledovat její cestu za úspěšnou kariérou od chudé holky z vesnice až po slavnou milionářku. Musím říct, že měla velké štěstí na lidi, co v životě potkala a kterými se obklopovala. Kromě toho má autorka dar popisovat místa, kde se děj odehrává tak barvitě a dokonale, až máte při čtení pocit, že se procházíte v italské horské vesničce, po Paříži, New Yorku, nebo po horkých plážích v Brazílii.