Krajka přehled
Shirley Conran
Krajka je román o první generaci skutečně moderních žen, jejichž osudy se odvíjely v rušném dvacátém století. Díky nim se prudce změnilo vnímání tradiční ženské role a emancipace přestala být prázdný pojem. Katka, Pagan a Maxina jsou dívky z horních společenských vrstev a setkávají se spolu v internátní škole v poválečném Švýcarsku roku 1948. Je jim atnáct let a jejich životy jsou ještě plné dívčích snů. To jejich kamarádka Judy, která přijela do Evropy za vzděláním ze Spojených států a musí si na živobytí vydělávat jako servírka v hotelu, má realističtější pohled na svět, ale i ona je ještě dítě. Tuto zdánlivě nesourodou čtveřici spojí na celý život přátelství a sdílené tajemství. Třicet let se jejich osudy rozcházejí a zase proplétají, zažívají triumfy i pády, kterým se snaží vzdorovat společně "v dobrém i ve zlém", tak jaksi kdysi slíbily. Nyní jejich solidarita a vzájemnost podstupují další zkoušku, když jsou konfrontovány se svým velikým tajemstvím...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krajka. Přihlašte se a napište ho.
Bylo to dlouhé, ale poutavé čtení. Nutností je se zahlodat k jádru. Osudy žen, které se mají i nemají rády. Kniha se mi líbila. Hltala jsem každou stranu. Není to klasická "červená knihovna". Má to své osobité kouzlo.
Kniha Krajka v seznamech
2008 | Krajka |
1993 | Dívka v krajkách - 1.díl |
1993 | Dívka v krajkách - 2.díl |
1993 | Dívka v krajkách |
1999 | Divošky |
Mnoho z vás může odradit to, že ta kniha je OPRAVDU obrovská, ale stejně tak je i skvělá. Z počátku jsem měla problém pochopit děj, ale pak se to rozjelo a já tu knihu přelouskala jedním dechem! Doporučuji těm, co mají rádi trochu krutější témata, nebo spíše krutou realitu. Toto je pravé zobrazení kruté reality! A proto se mi tak zalíbila, není to žádný předvídatelný šlágr!
Opravdu doporučuji!!!!!!