Král cizinec (1309 – 1333) přehled

Král cizinec (1309 – 1333)
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551311/bmid_kral-cizinec-1309-1333.jpg 4 184 184

Lucemburská epopej série

1. díl >

Jan Lucemburský se stává českým králem. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Cesta Lucemburků na český trůn nebyla jednoduchá a více než meče hovořila zpočátku diplomacie,“ píše Vlastimil Vondruška. Lucemburská epopej začíná právě tam, kde končí autorova Přemyslovská epopej. V prvním díle Jan Lucemburský nastupuje na český trůn, na konci oblouku vyprávění je pak smrt jeho syna Karla IV. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. Oba významní panovníci však musí čelit snaze části české šlechty ochránit si stavovské výsady. Mocenské intriky a válečné scény jsou jen kamínkem v pestré mozaice zvané vrcholný středověk. Bez obyčejných lidí, jejich lásek a každodenních strastí by tento barvitý obraz nebyl úplný.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král cizinec (1309 – 1333). Přihlašte se a napište ho.

šlejfířka
08.12.2024 5 z 5

Rozhodně stojí za přečtení.

Hradčiatko
30.11.2024 5 z 5

Veľmi sa mi páčilo toto pojatie životného príbehu Jana Lucemburského. Čítala som pár týždňov po knihe Ve znamení lva a musím uznať, že prináša iný pohľad na dobu, predovšetkým z perspektívy českých šľachtických rodín, je čitateľsky prístupnejšia a dejovejšia (autor sa štylizuje do role kronikára a potomka pánov z Landštejna a sám toto beletristické rozhodnutie vysvetľuje). Som zvedavá na pokračovanie a rozhodne neľutujem investovaný čas do vlastne opätovného ponorenia sa do tohto príbehu, práve naopak :)

Francoa
07.10.2024 5 z 5

Na počet stránek jsem přečetl docela rychle.Příběh mi bavil, četl se príma.Přišel jsem trochu o iluze, protože jsem v poslední době přečetl několik knih z této doby a je vidět, že se moc co a jak, proč a s kým, moc vlastně neví.Každý autor trošku jiný pes.

10 nejprodávanějších knih (5. týden)

08.02.2023

10 nejprodávanějších knih (4. týden)

01.02.2023

10 nejprodávanějších knih (3. týden)

26.01.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Král cizinec (1309 – 1333) v seznamech