Pustá země přehled
Kieron Gillen
Král, jenž byl a bude série
< 5. díl
Dechberoucí závěr celé série. Na štědrý den se v kameni před Londýnem zjeví meč Excalibur a všichni Artušové se jej snaží získat.
Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: 2023 , Comics CentrumOriginální název:
The Wasteland, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pustá země. Přihlašte se a napište ho.
Ok, tak finále opravilo tu trpkou pachuť, kterou jsem celou dobu měl na patře při čtení téhle série. Všechno to nakonec dávalo relativně smysl, o skvělé kresbě a hlavně colouringu už ani nemluvě, zmiňuji to u každého dílu. Lehce se mi nelíbil úplný konec, podobná řešení nemám moc v lásce, ale jinak jo. Tohle by šlo.
Série, která ani jednou nezaváhala, končí. A je to nějaký konec! Mám rád tahle finále, ve kterých se stane něco, co jsem nečekal, ale když o tom popřemýšlím, dává to perfektní smysl. Tady se takových věcí stalo hned několik, a tak díky, Kierone Gillene, že jsi ten příval nápadů tak ukočíroval, a díky Dane Mora, že nám v tom světě bylo tak dobře a budeme si ho pamatovat i s tvářemi všech těch hrdinů. Je to legenda se vším všudy.
„Máte tři srdce a já tři šípy prahnoucí najít svůj cíl.“
„Dobrá, tak pojďme dovnitř. Dáme si šálek čaje. Nemáme sice cukr, ale zato spoustu mléka.“
„Proč mě v klidu nenechají vraždit anglosasy?! To vážně chci tak moc?“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Pustá země v seznamech
2018 | Star Wars: Vader / Stíny a tajemství |
2019 | Star Wars: Vader sestřelen / Věznice povstalců |
2019 | Star Wars: Válka na Shu-Torunu / Konec her |
2019 | Aphra / Citadela hrůzy |
2021 | Artuš |
Parádní závěr parádního komiksu, který udržel tempo celých pět knih. Kresba je prostě fenomenální. Stejně jako barvy.
Babča mi bude chybět, a Guinevra taky :)