Král Krysa přehled

Král Krysa
https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68942/bmid_kral-krysa-s4H-68942.jpg 5 2314 2314

Asijská sága série

Na východním cípu ostrova Singapuru, v zajateckém táboře Čangi, jsou vězněni spojenečtí vojáci. Krutí japonští dozorci, nedostatek jídla, malárie, cholera i absence zpráv z domova mají za následek, že se z britských a amerických zajatců stávají apatické „chodící mrtvoly". Pouze jediný z nich se nedá připravit o svou vnitřní svobodu - poučen zákony džungle vládne táboru jako Král. Jeho neuvěřitelná vitalita a bezohledná podnikavost se nedají zarazit ani ostnatými dráty, ani nenávistí vlastních spoluvězňů. Protihráčem tohoto sporného hrdiny se v táboře stává anglický pilot Petr Marlowe, potomek staré britské aristokracie. A přestože životní hodnoty obou mužů nemohou být vzdálenější, společně se postaví úsilí svých věznitelů definitivně zlomit důstojnost zajatců.... Clavellův slavný román Král Krysa se stal nejen předlohou úspěšného filmu z roku 1965, ale též inspirací neméně populárních divadelních adaptací.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Knižní klub

King Rat, 1962

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král Krysa. Přihlašte se a napište ho.

DoubleDCZE
dnes 5 z 5

Čekal jsem něco trochu více nekompromisního, nicméně nakonec jsem velmi spokojený za příběh, který jsem dostal. Kniha je totiž o přátelství a morálce v příšerných podmínkách, ve které se řeší jak hluboko jsou schopni lidé morálně klesnout.
PS: velmi potěšil epilog od překladatele, když jsem si knížku vybral, tak jsem neměl tušení jak moc populární za totalitního režimu byla.

alishek
28.02.2025 5 z 5

Opravdu silný příběh, jak si člověk dokáže poradit v šílených podmínkách, za cenu své morality. Skvěle vystavěný příběh.

sidonka
22.02.2025 3 z 5

Válečné romány čtu moc ráda, ale tenhle mi nějak nesedl, postavy zvláštní až na Petera Marllowa, děj se někdy zbytečně táhl

Kniha Král Krysa v seznamech

v Přečtených3 266x