Kráľ potkanov přehled
Pascal Engman
Kriminální komisařka Vanessa Franková série
Pre incelov existujú len tri cesty: prijať svoj osud, vziať si život alebo... pomstiť sa. Mladú mamičku Emelie nájdu dobodanú v byte na predmestí Štokholmu. Podozrenie padne na jej bývalého partnera, ktorý sa vyhrážal zabitím a v čase vraždy mal vychádzku z väzenia. Inšpektorka Vanessa Franková však čoskoro zistí, že v tomto prípade ide o viac. Mladej novinárke Jasmine sa splnil sen. Dostala dočasné miesto reportérky v najväčšom štokholmskom denníku. Má napísať zásadný článok o najnovších prípadoch sexuálneho obťažovania žien. V hotelovej hale ju osloví sympatický muž. Jasmina prijme pozvanie na kávu a netuší, že ju čakajú najstrašnejšie chvíle jej doterajšieho života. Reťaz násilných trestných činov privedie Vanessu Frankovú na horúcu stopu. Je čas znovu sa spojiť s bývalým elitným vojakom Nicolasom, ktorému Vanessa plne dôveruje. V hre je totiž život stoviek mladých žien v hlavnom meste Švédska. Po Ohňovej zemi (IKAR 2021) je Kráľ potkanov druhá časť trilógie. Úspešný švédsky autor Pascal Engman sa v ňom dotýka kontroverznej témy hnutia incelov – mladých zatrpknutých mužov, ktorých ženy odmietajú. Členovia medzi sebou komunikujú na fórach v temných hlbinách internetu. Nenávidia ženy a majú jasný cieľ – pomstiť sa im za ich nezáujem a pohŕdanie.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , Ikar (SK)Originální název:
Rattkungen, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kráľ potkanov. Přihlašte se a napište ho.
Tak tohle byla jízda. Strašně mě to bavilo. Měla jsem pocit, že mi někdo trhá stránky z knihy jak mi ubývaly. Oblíbila jsem si Vanessu, je tak trochu rebelka, ale hezky rebelka a Nicolase. Strašně moc jim fandím.
Knižní novinky (31. týden)
01.08.2021
Knižní novinky (23. týden)
06.06.2021
Kniha Kráľ potkanov v seznamech
2019 | Patrioti |
2021 | Krysí král |
2023 | Vdovy |
2020 | Ohňová země |
2024 | Vzpomínka na vraha |
Vraždí ženy, protože chtějí jenom Chady a ne je, chrabré Incely. No, jsou bohužel i takovýto pitomci na světě. Osvědčená dvojice z Ohňové země však po nich jde a tak máme o napětí postaráno. Autorovi se příběh docela povedl, i pointa byla na místě. Vyčkáme, kam se vyvine vztah hlavních hrdinů, zatím se jenom blýská na lepší časy.