Kráľovná přehled

Kráľovná
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518921/bmid_kralovna-alzbeta-ii-ako-sa-mlada-ze-RVH-518921.png 4 45 45

Alžbeta II.: Ako sa mladá žena stala kráľovnou, ako sa kráľovná stala legendou. Život medzi povinnosťou a povolaním: prvé roky dospelosti kráľovnej Alžbety II. až po trón. Pohľad do zákulisia britskej kráľovskej rodiny. Keď sa mladá Alžbeta v roku 1938 stretne s očarujúcim gréckym princom Filipom, budúca následníčka trónu vie, že tento muž by mal stáť po jej boku. Spoločne čelia najväčšej úlohe Alžbety, ktorá sa pripravuje na to, aby sa stala anglickou kráľovnou. Pred mladomanželmi stojí tŕnistá cesta, ktorá otestuje pevnosť ich zväzku a rozhodujúcim spôsobom ovplyvní kráľovnin budúci život. V júni 2022 oslávila kráľovná svoje platinové jubileum. Kráľovná Alžbeta II. bola nielen najdlhšie slúžiacim monarchom v britskej histórii, ale aj najstarším vládnucim monarchom na svete. Autorka Eva-Maria Bast vo svojom biografickom románe osvetľuje úryvky z výnimočného života tejto fascinujúcej ženy a ukazuje kráľovnú v úplne novom svetle.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Noxi

Die Queen, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kráľovná. Přihlašte se a napište ho.

Szilvia1
23.02.2025 4 z 5

Pěkně napsaný příběh o Alžbětě a Filipovi,o jejich začátcich a ke konci o její korunovace na královnu,kterou byla až do smrti.Dobře se četlo,měla krátké kapitoly ale mohlo mít větší písmená.

Parwana
16.02.2025 3.5 z 5

Velmi poutavě napsaný úříběh o otm, jak se z mladé dívky stala královna. Nejvíc si mě ale získal Filip.

fle.urinka
12.08.2024 4 z 5

Knihu jsem si vybrala, asi jako většina, jelikož mě zajímá život britské královské rodiny. Vyhovovaly mi krátké čtivé kapitoly.

Děj se točí zejména kolem vztahu Alžběty a Phillipa. Narozdíl od seriálu Koruna se zaměřuje na dobu, kdy se poprvé poznali a je zde více detailů. Velmi mě také zaujal vztah Alžběty k jejím dětem a také uvědomění se, že to takto asi nebylo v pořádku.

Knihu řadím k těm oddychovým, takže pokud vás zajímá něco ze života královny Alžběty II. směle do toho!

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024

Kniha Kráľovná v seznamech