Královna a divoška: Být sama sebou přehled

Královna a divoška: Být sama sebou
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446548/bmid_kralovna-a-divoska-byt-sama-sebou-F26-446548.png 4 20 20

Anselm Grün a jeho sestra Linda Jaroschová vybrali 14 ženských archetypů a spojili je s postavami biblických žen. Tyto biblické ženy, které představují vždy silnou stránku určitého archetypu, mohou současným ženám pomoci odhalit vlastní podstatu a učí je, jak čerpat z vnitřního bohatství jejich vlastní ženskosti. Ukazují jim, jak být samy sebou, a přesto se nezpronevěřit tomu, v co bytostně věří. Nabízejí lék na rány na duši, které jim uštědřily falešné obrazy žen, a vedou je cestou k plnosti a uzdravení.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Alpha book

Königin und wilde Frau: Lebe, was du bist!

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna a divoška: Být sama sebou. Přihlašte se a napište ho.

citronekodvedle
27.06.2024 5 z 5

Krásná kniha, možná mírně zdlouhavá, či nudná. Ale jakmile jsme došla cca do prostředí k bojovnici a dalším archetypům. Řekla jsem si wau. Našla jsme si zpoustu aha momentů. Každá žena si určitě aspoň v jednom archetypu něco najde, nějaké místo co je její a řeší ho, kde jí chybí síla a odvaha. Jakože i mě, určitě se k některým kapitolám a archetypům vrátím abych se nechala inspirovat, motivovat. Spojení s biblickými postavami je také zajímavé. Vše je podtrženo esencí toho že dohromady jako muž a žena tvoříme celek a že odklonění na jednu nebo druhou stranu není nikdo to pravé.

padola
11.01.2023 2 z 5

Ty příběhy nejsou špatné. Je dobré vidět, že i v Bibli jsou ženské postavy, které nejsou pasívní a nečekají, až se vyjádří muž. Je ovšem potřeba oprostit se od balastu, jakým autoři příběhy vykládají - v některých případech jde o čistou manipulaci.

"Je vědecky prokázáno, že žena je lepší lídr pokud je zároveň i matka." - kdybychom chtěli něco takového "vědecky dokázat", nejspíš bychom zjistili, že žena je naopak lepší lídr, když není matka. Má tak víc času na práci lídra a dostává se do komplexnějších vztahů, než jsou vztahy rodinné. Obdobně "aby mohla žena vést, musí mít po boku muže." "Žena vede lstí." Muži jsou opakovaně prezentováni jako egocentrická mlátička nepřítele. Mně osobně to dost vadilo.

Sisssi
17.04.2021

Těšila jsem se na rozbor zajímavých postav z Bible a místo toho čtu o ezoterních škatulkách a neexistujících ideálech. Neustálé mnohomluvné opakování jednoho a téhož v malých obměnách. Úprava knihy je však opět lákavá.

Kniha Královna a divoška: Být sama sebou v seznamech

pro ženy biblické postavy