Královna Alžběta II. a královská rodina přehled
kolektiv autorů
Tato celobarevná výpravná kniha přináší průřez britskou historií se speciálním zaměřením na vládnoucí dynastie, dále se široce věnuje současné panovnici Spojeného království, královně Alžbětě II. a její rodině. Publikace pojednává i o sídlech královské rodiny (Buckinghamský palác, Windsor, Sandringham, Osborne, Balmoral, Holyrood, Kensingtonský palác atd.) a jejich historii a o dalších aspektech jejího života (civilních i náboženských ceremoniích jako jsou svatby, pohřby, korunovace nebo investitury, královských kočárech, uměleckých a upomínkových předmětech, spojených s královskou rodinou, poštovních známkách či domácích mazlíčcích). Kniha oslavuje jak dlouholetou vládu královny Alžběty II., tak královnu samotnou a obhajuje monarchistické zřízení. Součástí knihy je bohatý obrazový materiál, který problematiku výborně přibližuje. Rejstřík pokrývá celou škálu výrazů, jež jsou s tímto tématem spojeny.... celý text
Biografie a memoáry Obrazové publikace Historie
Vydáno: 2022 , PangeaOriginální název:
Queen Elizabeth II and the Royal Family, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna Alžběta II. a královská rodina. Přihlašte se a napište ho.
Nádherná publikace, spousta informací, které jsou rozdělené do různých časových os. Je to taková spíš Wikipedie ale přesto jsem si čtení užila. Jen škoda, že si autoři nepohlídali zbytečné chyby v textu.
Tuto knihu jsem četla v době pracovní vytíženosti, protože jsem potřebovala něco, kde bych se nemusela soustředit na příběh. Lépe jsem si asi vybrat nemohla :). Ačkoliv je tato encyklopedie bohatá na informace - shrnuje dějiny Velké Británie a detailněji popisuje život nejen Alžběty II, ale i členů královské rodiny - velice příjemně se mi četla, i když pravda, to čtení bylo trochu pomalejší. Ocenila jsem zahrnutí fotografií, jichž je kniha opravdu plná, a rovněž i vsuvky např. o kočárech nebo rezidencích, které královská rodina využívá. Pro fanoušky královské rodiny a hlavně Alžběty II je tohle kniha, kterou si prostě nesmí nechat ujít :).
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha Královna Alžběta II. a královská rodina v seznamech
Velká Británie Alžběta II., královna, 1926-2022 britská královská rodina
Kniha mě ohromila. Čekala jsem něco - hlavně o královně a dostala jsem v podstatě průřez celou Britskou monarchií od jejího počátku až po Harryho s Meghan. Knihu jsem si koupila na počest královny Alžběty II., ale moc ráda jsem si přečetla o celé historii Britského Království. Jindřichu VIII. bylo věnováno hodně málo místa, na to jak byl kontroverzní a jaký život vedl. Naopak Alžbětě I. bylo věnováno hodně a o královně Viktorii taktéž. Kniha je velkého formátu což mě prve znepokojilo, ale to vůbec nevadí. Kniha je plně ilustrovaná a najdeme v ní kvanta fotografií ve vysokém rozlišení .
"Jeho... obrovská láska a přízeň mi dávají pocity nebeské lásky a štěstí." Královna Viktorie
"Jsem velmi mladá.. jsem si však jistá, .. že je málo lidí.. si přeje skutečně udělat to, co je vhodné a správné, víc než já..." Královna Viktorie
"Prohlašuji před vámi, že můj celý život, až již bude dlouhý, nebo krátký, bude věnován službě vám a našemu velkému imperiálnímu Společenství národů, ke kterému náležím. Nebudu však mít dost sil, abych toto prohlášení splnila, pokud se v tom ke mně nepřipojíte." Alžběta II.