Kráľovná slnko přehled

Kráľovná slnko
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153787/kralovna-slnko-153787.jpg 4 53 53

V najkrajšom románe Christiana Jacqa sú historické reálie popretkávané intrigami, zradami, atentátmi, bojom o moc, nadprirodzenými silami a čarami, ale i všadeprítomnou láskou. Sen ctižiadostivej Achesy, dcéry významného faraóna Achnatona a krásnej Nefertiti je nereálny. Lenže reťaz nešťastí, ktoré postihli kráľovskú dynastiu, jej ho pomôže splniť. Kým sa však stane skutočnou kráľovnou Egypta, musí prejsť mnohými tvrdými skúškami, vysporiadať sa so všemocnými a často zákernými kňazmi, odraziť nápor Chetitov a udržať mier. Dá sa to vôbec všetko zvládnuť? V tomto nesporne najkrajšom románe Christiana Jacqa sú historické reálie (korunovácie, mumifikácia faraónov, mnohé magické rituály a obrady zasvätenia do mystérií cechu, výroba papyrusu a podobne) popretkávané intrigami, zradami, atentátmi, bojom o moc, nadprirodzenými silami a čarami, ale i všadeprítomnou láskou. Autor sa necháva strhnúť fantáziou, aby umožnil čitateľovi vniknúť do osobného i intímneho života historických postáv a vytvoriť si takto nich ucelený obraz, čím sa tento román stáva ešte pútavejším. Je plný napätia, zvratov a prekvapení, ale to najväčšie prekvapenie je ukryté na konci.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

La Reine Soleil


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kráľovná slnko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Martass8
14.12.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem četla několikrát je to z nějaké série ?? nevím ??

alekis
31.10.2019 4 z 5

Královna Slunce je rozsáhlý historický román, plný informací o životě ve starém Egyptě. Lze předpokládat, že autor využil všechna dostupná fakta, a ostatní děj dotvořil tak, aby co nejvíce odpovídal možným skutečnostem.
Kniha rozhodně stojí za přečtení. Bohužel, a toto bohužel zdůrazňuji, způsob autorova psaní je suchopárný, bez šťávy a bez barvy. Mohl napsat překrásný dramatický a napínavý příběh, neboť námět je veskrze zajímavý. Nepodařilo se. Škoda.
Knihu samozřejmě doporučuji, ale potvrzuji, co píše níže tenax: nadšení ne, ale rozhodně spokojenost.


PetraN17
07.08.2019 5 z 5

Tak jsem si zase spravila chuť na knihy o Egyptě :)’
Nejspíš budu s tímto autorem ještě pokračovat. Moc hezká

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kráľovná slnko v seznamech

v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x