Osud Tearlingu přehled

Osud Tearlingu https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311584/bmid_osud-tearlingu-LDd-311584.jpg 4 195 195

Kelsea už nie je iba dievča z chatrče, ba ani mocná kráľovná Tearlingu. Je z nej obyčajná väzenkyňa vydaná na milosť a nemilosť krutej Červenej kráľovnej. Vydala jej svoje zafíry, odovzdala jej svoju moc, a hoci tým celkom nezachránila svoje kráľovstvo, získala preň niekoľko rokov mieru. Dokážu ich jej poddaní zúročiť tak, aby už nikdy nemuseli do otroctva? Nezrúti sa celá ríša, keď nemá panovníčku? Alebo sa jej samej podarí zničiť neporaziteľné zlo, aj keď momentálne sedí v temnici hlboko pod palácom? Možno by mohla povolať na pomoc silné ženy z minulosti, ktoré sa jej zjavovali tak intenzívne, až s nimi prežívala ich dávne životy...... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

The Fate of the Tearling , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osud Tearlingu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

Arlienen
24.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Jestli jsem si myslela, že jsem byla u druhého dílu napnutá, jak struna, tak u třetího dílu jsem sotva dýchala, jak to bylo napínavé! Opět se vracíme do minulosti a tentokrát je to za Katie. U ní lze sledovat její vývoj a to jak začala chápat, že Row Finn je pro ostatní nebezpečný. Tato linie příběhu mě úplně pohltila a nemohla jsem se odtrhnout. Jedno úplně mi není jasné, proč musel Jonathan zemřít?
Kelsea se obětovala za Tearling a nechala se zajmout Rudou královnou, kterou jsme mohli blíže poznat ve druhém díle. Oproti druhému dílu je zde Rudá královna sotva svým stínem, protože má strach z Rowa Finna, který po ní jde. Překvapil mě vztah mezi Rudou královnou a Kelseou. Kelsea ji vlastně chápe a nějak se nemůže donutit ji nenávidět i potom všem, co Rudá královna způsobila obyvatelům Tearlingu.
Nelíbilo se mi, co autorka provedla s Rafanem. Na začátku jsem tuto postavu měla ráda, ale ve třetím díle se mi úplně zprotivil. Choval se jako odkopnuté štěně a to se mi prostě nelíbilo.
Ani Kostěj nezůstal bez poskvrny. Autorka odhalila jeho minulost a jaký vlastně byl. No, musím říct, že tím u mě trochu klesnul. Navíc jsem čekala, kdy konečně k něčemu dojde mezi ním a Kelseou a ono nic. To mě vážně zklamalo.
Knihu hodnotím spíše pozitivně. Dala jsem plný počet hvězdiček, protože dějová linka Katie mě moc bavila. Ten konec mě překvapil. Pořád si nejsem jistá, jestli se mi vlastně líbil nebo ne. Já jsem si ten konec představovala úplně jinak, asi by to byl moc velký happy end pro autorku....

M.C.SMITH
06.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Při čtení této knihy jsem utrpěla několik šoků a všechny mi způsobil Rafan!

Kniha se četla dobře, ale konec mne totálně odrovnal a já jsem si chvilku říkala, jestli se autorka nezbláznila. Bylo to výborně vymyšlené, ale já jsem čekala jiný konec. I tak to ale bylo skvělé. Jistě že Rafan mne rozsekal už když královničku pustil k vodě, to mi bylo hrozně líto a pak na samotném konci. Rafan a Palcát s otcem Tylerem byly mé oblíbené postavy.
Jsem ráda, že všichni žijí a mají zřejmě i spokojené životy.
Celá trilogie byla parádní a mne uchvátila. Bylo to skvěle vymyšlené a musím říci, že v knihách bylo něco, co mne upoutalo hned na první čtení.
Rozhodně to stojí za přečtení.


Ailee
24.02.2023 4 z 5

Tohle bylo dobré. Moc dobré. Ano, konec trochu zklamal, velké finále, boj s nepřáteli, se vyřešilo příliš snadno. Takové šup sem a je konec. A asi nejsem vlastně ani úplně spokojená JAK se to vyřešilo. Na druhou stranu do toho příběhu to rak nějak zapadlo. A konec, ten závěr? No jo, slzička ukápla.
Až na pár nesrovnalostí se mi celá série líbila. Rozhodně jsem ji nečetla naposledy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15.1. - 28.1.)

15.01.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Osud Tearlingu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených263x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených11x
v Knihotéce207x
v Chystám se číst144x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy další knížky

2014  84%Královna Tearlingu
2016  83%Tažení do Tearlingu
2017  73%Osud Tearlingu