Královnin stín přehled

Královnin stín
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544640/bmid_star-wars-kralovnin-stin.jpg 3 12 12

Star Wars: Padmé série

1. díl

Když Padmé Naberrie uzavře své druhé volební období jako „královna Amidala“ z Naboo, nově zvolená královna Réillata ji požádá, aby zastupovala Naboo v Galaktickém senátu. Padmé váhá, zda má novou roli přijmout, ale žádost o službu svému lidu nemůže odmítnout. Společně s nejvěrnějšími služebnicemi se však Padmé musí naučit zvládat zrádné vody galaktické politiky a vytvořit si novou totožnost mimo královnin stín.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Alicanto (Egmont ČR)

Queen's Shadow, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královnin stín. Přihlašte se a napište ho.

Forest66
06.06.2024 1 z 5

Svět SW je velmi rozmanitý a stejně tak i jeho knížky. Mám rád jak ty akční, tak ty politické, kde se postupně rozvíjí příběh a děj, dotvářející kulisu filmům, postavám a událostem. Tahle knížka bohužel nepatří ani do jedné z těchto kategorií, ale do kategorie vyloženě špatných :(
Začala docela slibně, že by mohla využít prostor mezi 1. a 2. epizodou, ale bohužel, se tak nestalo. Člověk si říkal "tak má to delší rozjezd, ale v příští kapitole se už určitě něco stane...tak v té další...tak v příští už určitě!". A pak je tu najednou epilog a nestalo se vůbec nic. Knížka nemá děj, nemá příběh, má jen popisy přírody, šatů a účesů a spoustu zcela zaměnitelných postav. Ani o Padme jsme se vlastně nedozvěděli nic, co bychom už nevěděli z filmů, snad jen to, že má na Naboo i nějakou rodinu.

gimli35
06.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Star Wars mi vždy byly sympatické rozmanitostí coby hlavním poznávacím znakem - prostě to byl a je svět, kde se může prosadit a svůj velký příběh si prožít úplně jakákoli postava bez ohledu na pohlaví, barvu pleti či sexuální orientaci.

I z autorčina epilogu vnímám její snahu napsat feministickou SW knihu, a vůbec nic proti tomu, spíše naopak. Takhle ale prosím opravdu ne. Na těch 240 stranách jsem se dozvěděl hlavně o tom, co kdy měla Padmé na sobě, jak byla nalíčená a jaký měla účes. Samotný děj se skládá zejména z celkem nahodilých mikropříběhů a mikrosituací, Padmé někam chodí, o něčem přemýšlí a vede celkem bezcílné dialogy s ostatními postavami, takže na konci vlastně fakt netuším, co přesně mi tahle kniha měla dát.

A jinak: jak jsou jindy a jinde stereotypně vykreslovány ženy (a štve mě to), zde dochází nemlich k tomu samému, ovšem u postavy mužské - Rush Clovis, který Padmé pomáhá nejspíš jen proto, aby se ji pak pokusil svést. Laciné.

V.Skywalker
11.03.2024 3 z 5

Hrozně průměrné... těšil jsem se na pořádný politický thriller, jaké známe od Lucena, místo toho přišlo poněkud... trapné a těžko uvěřitelné přemítání v hlavě šestnáctileté senátorky, která se snaží zapadnout mezi politickou elitu.

Dvakrát do stejné řeky, Nové šance a další knižní novinky (4. týden)

21.01.2024

Kniha Královnin stín v seznamech