Královská služba přehled
Paul Burrell
Životopisné vzpomínky na profesní službu u britského královského dvora z pera osobního královského komorníka a majordoma Paula Burrella. Kniha vypráví příběh osobního a profesního života vysoce postaveného člena služebnictva na britském královském dvoře. Jeho život jako osobního komorníka královny Alžběty II. a následně majordoma prince Charlese a princezny Diany byl neodmyslitelně spjatý s životy těchto královských osobností. Čtenář má ojedinělou příležitost seznámit se zcela nezprostředkovaně s dějinnými událostmi dvora na konci 2. pol. 20. století. Díky neuvěřitelné vzájemné blízkosti členů královské rodiny a nejvýšše postaveného služebního personálu se dovídáme mnohé z jejich soukromých životů, z jejich každodenního života, i z výkonu jejich veřejného úřadu. Největší pozornost je věnována osobnosti princezny Diany. Paul Burrell, který se díky svému zaměstnání pohyboval v její bezprostřední blízkosti, byl jejím velkým příznivcem a pomocníkem až do princeznina nešťastného úmrtí v roce 1997. Kniha byla pojata jako kultivovaná, nenásilná a na mnohých místech i úsměvná forma projevu úcty a čestné památky výjimečné ženě, oddané matce a přes všechny nepříznivé okolnosti důstojné člence britské královské rodiny. ... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2004 , DominoOriginální název:
Royal duty
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královská služba. Přihlašte se a napište ho.
Brr.Chtěla jsem to nechat tak ale text byl prý příliš krátký.Co dělat.Pro prachy stláskaná kniha která autorovi pomohla založit kariéru odborníka na královskou rodinu která dosud trvá i když s ním už přes dvacet let nechtějí mít nic společného,čemuž se fakt nelze divit.Takže jeho odborné věštby(rok 2011-svatba Williama a Kate-pan Burrell dí-"Jsem si jist že Kate se ještě v letošním roce stane matkou".Jasně.Stala se jí roku 2013.Navíc kdyby aspoň uvažoval-při svatbě koncem dubna by se musela vdávat "v tom"a to se u následníků trůnu fakt nenosí)Ale věští dál.Kniha je takový samožerbuch(termín použitý snad Evou Pilarovou),bez Burrella by byla monarchie v háji,byl u všeho.Pro knížku vybral co se mu hodilo bez nároku na nějakou objektivitu.Teď má snad v Manchesteru květinářství,to je snad lepší.Jestli se někdo chce dojímat poněkud prvoplánovitě a bez nároku na věrohodnost událostí tak jo,jinak ne.Fotky ze soukromí,takže nepříliš kvalitní v porovnání s oficiálními nebo aspoň časopisovými ovšem naprosto neznámé a nové.
Tato kniha se mi velmi líbila. Autor Paul Burrell popsal princeznu Dianu jako lidskou bytost, která je navenek oslnivá a krásná, ale v soukromí prožívá obyčejný život i obavy. Pokud se někdo o princeznu zajímá hlouběji a chce jí v určitých věcech porozumět, tuto knihu doporučuji. Jedna z nejlepších knih, jakou jsem na toto téma kdy četla!
Kniha Královská služba v seznamech
vzpomínky Diana, princezna z Walesu, 1961-1997
Skrýt reklamy
Tahle kniha je jiná než jak jsme zvyklý číst. Připadalo mi to, že autor popisuje svoje dětství, pracovní kariéru i svoje zkušenosti se službou u královského dvora. Pak jak byl po smrti princezny Diany vláčen po soudech tak k tomu se nevyjadřují - já u toho nebyla. Ale loajalita tam v té knize cítit dobře. Ale jedna věc by mě zajímala- zda nelitoval někdy, že přestoupil do služby princezny Diany.