Krámek s fantazií přehled
Tabitha Bird
Naštěstí se na světě vždycky najde místo, kde se člověk domůže naděje Vítejte v Krámku s fantazií – obchůdku z říše přívětivého magického realismu, který kočuje světem a nabízí všem potřebným starožitné dárky na opravu poničených snů i telefonní aparáty pro kontakt se zesnulými blízkými. Když však jeho dlouholetý správce Earlatidge Hubert Umbray dorazí do australského městečka Boonah, zjistí šokující zprávu: zbývá mu pouhých jednadvacet dní na to, aby za sebe našel náhradu, neboť i jeho žití je sečteno Osud se koneckonců očividně nemazlil ani s jeho mladou zákaznicí Ann, ani s desetiletým Enochem a dalšími postavičkami, jež tváří v tvář těžkému rozhodnutí hledají v této zvláštní instituci útěchu. Budou však ochotni vykročit ze své komfortní zóny a uvěřit na zázrak? A svěřit se do tlapek Nakládané cibulky – kočky, která je tak trochu kouzelná a zná správnou cestu? Povznášející příběh o tom, co vše nás navzdory konečnosti přesahuje, se inspiroval činem Itarua Sasakiho. Tento japonský zahradník si po úmrtí v rodině postavil vlastní telefonní budku a do ní umístil odpojený telefon, aby mohl se zemřelým stále „mluvit“.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , OneHotBookOriginální název:
The Emporium of Imagination, 2021
Interpreti: Helena Dvořáková , Jan Vlasák , Matyáš Valenta
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krámek s fantazií. Přihlašte se a napište ho.
Od prvních odstavců mi bylo jasné, že mohu čekat příběh dojímavý, smutný… a především kouzelný. Co jiného by měl člověk koneckonců nalézt ve zcela fantastickém krámku, kde se berušky mění ve sladká lízátka, kde neustále drnčí telefony s hovory od vašich milovaných a kde se spojí osudy postaršího tajemného muže s lékařským kufříkem, ženy, která postupně přichází o vše, co jí drahé, a malého chlapce se zvláštním jménem a ještě zvláštnější schopností vycítit pocity ostatní?
Přestože některá tajemství zvládnete odhalit již několik stránek předem, kniha vás i tak bude bavit… a pokud nejste pařezem bez citu, i nějaká ta slza možná ukápne.
Moc hezké počtení.
Fantasy řešení smutku. Nalézání toho, na co jsme zapomněli, komunikace s nejdražšími, kterými už si promluvit nelze. Hezký námět, za 5*
Uteč, dokud můžeš, a další knižní novinky (4. týden)
22.01.2023
Kniha Krámek s fantazií v seznamech
Pěkně zpracované téma lidského zármutku nad ztrátou čehokoli. Protože nejen pro lidi se truchlí. Jsou to sny, naděje či domácí mazlíčci. Autorce se povedlo ukázat lidská nedorozumění a slabé chvíle. Kdy jedna strana nerozumí druhé, a proto se nedohodnou a poté spolu přestanou mluvit. Nejedná se o složitý příběh. Ale je pěkně a jasně zpracovaný.