Krása noci přehled

Krása noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424879/bmid_krasa-noci-5LN-424879.png 4 49 49

Jaké je milovat? A jaký je pocit být milován? Jak člověk pozná a ví, že je to opravdové? Semestr skončil, začínají zasloužené dva měsíce volna. Claire, pětačtyřicetiletá profesorka na prestižní univerzitě, z taxíku pozorovala ženy v pařížských ulicích. Kolik tajemství zamlčují? Kolik milenců, nemilenců, kolik nevyplakaných slz? Kolik nevyslovených, neuskutečněných nápadů? Uznávaná pařížská etoložka po dvaadvaceti letech manželství stále víc a víc touží po tom, aby cítila, že žije, ne že pouze existuje. Devatenáctiletá Julie zase čeká na něco, co rozpálí její nitro – opojení životem, odvahu, vášnivou lásku. A protože osud píše své vlastní příběhy, právě Claire a Julie mají strávit žhnoucí léto na pobřeží Bretaně – s Claiřiným manželem Gillesem a synem Nicolasem, který je zároveň Juliiným přítelem. Zde, na konci světa, obě tak rozdílné ženy objevují opět chuť do života a spalující, mořem vonící vášeň. Nikdy už nebudou stejné jako dřív. A způsobí jejich proměnu pouze slunce, písek, moře a sůl?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

Die Schönheit der Nacht, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krása noci. Přihlašte se a napište ho.

13Lenka97
27.09.2024 5 z 5

Kniha mi přijde velice zajímavá i s nečekaným koncem, doporučuji přečíst.

Šánka
10.09.2024 4 z 5

Tato kniha asi nikdy nebude patřit mezi nějaké konzumní trháky. Příběh sám je zajímavý, ale styl psaní nemusí sedět každému, já mám knihy Niny George ráda. Tohle je pomalé, místy poetické, rozvláčné čtení plné metafor, úvah, popisů myšlenek.
Příběh o hledání svého já, lásky, své sexuality, životního očekávání.
Setkání 45leté Claire a 19leté Julie je pro obě ženy svým způsobem osudové a osvobozující. Závěr, který by se nabízel, rozhodně není kýčovitě předvídatelný, ale mně se líbil, dává mnoho prostoru k zamyšlení...

patricia8137
07.02.2024 4 z 5

Musím sa hneď na začiatku priznať, že mám z knihy zmiešané pocity.
Na jednu stranu sa mi veľmi páčila. Ukrýva v sebe hlboký príbeh o živote a dozrievaní ženy, o ženskosti, sexualite, manželstve a o tajomstvách, ktoré si my ženy strážime, niekedy dokonca aj sami pred sebou. Zaujalo ma, že sa autorka zameriava skôr na vnútorný, myšlienkový svet postáv.
Na druhú stranu mi nesadol štýl autorkinho písania, ktorý je na môj vkus príliš poetický, opisný, dej bol pomalý a vliekol sa. Ja osobne si nepotrpím na dlhé opisy a detailné vykresľovanie prostredia, ale niektorí čitatelia to potrebujú, aby sa stotožnili s celým prostredím.
Knihu som nezhltla na jedno posedenie, a svojim spôsobom nebola pre mňa čtivá tak, ako preferujem. Dokonca si myslím, že to nebolo ani autorkiným cieľom.
Až po dočítaní som pochopila autorkin zámer, ktorým je pomôcť ženám nájsť seba samu, chcela ich previesť cestou hľadania a objavovania seba samej. Autorka čitateľa núti premýšľať, zahĺbiť sa do svojej duše, zamyslieť sa nad sebou a svojim životom.
Viac na instagramovom profile: @bibliophile_patricia

Kniha Krása noci v seznamech