Kráska a zvíře – Nejkrásnější příběh (2017) | Databáze knih

Kráska a zvíře – Nejkrásnější příběh přehled

Kráska a zvíře – Nejkrásnější příběh
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329871/disney-kraska-a-zvire-Jqj-329871.jpg 4 32 32

Nejkrásnější příběh podle stejnojmenného velkofilmu společnosti Disney s Emmou Watson v hlavní roli! Krásná, chytrá a nezávislá dívka jménem Belle se řízením osudu stane zajatkyní hrozivého zvířete. Záhy však zjistí, že na tajuplném hradě není nic, jak na první pohled vypadá. Belle se postupně spřátelí se zakletým služebnictvem a zjistí, že pod odpudivým zevnějškem netvora se skrývá laskavé srdce a duše skutečného prince. Netrvá dlouho a zajiskří nové kouzlo, kterému Belle zcela propadá.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Disney Beauty and the Beast (Movie Storybook), 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kráska a zvíře – Nejkrásnější příběh. Přihlašte se a napište ho.

66pepo66
08.01.2025 4 z 5

A viete čo? Možno by som ešte mohol pri tej téme rozprávok ostať a nadviazať tak na 'Zabudnuté rozprávky' od Amálie Sirotkovej. No a kedže tento typ recenzií tu u mňa nebýva často, prečo ten úvod roka trocha výnimočne nevyužiť?! Pozrime sa teda na jeden samostatný a konkrétny príbeh, ku ktorému som sa dostal, a ktorý nesie rôzne názvy, ale v tomto prípade je to: 'Kráska a Zviera'.

Je to jeden z klasických a zároveň aj mojich najobľúbenejších príbehov (vedú Janko a Marienka či Červená čiapočka), ktoré poznám pochopiteľne už od detstva. Za ten čas som už prečítal aj videl rôzne spracovania a napokon aj tak vždy skončím pri tej asi najznámejšej verzii, ktorú poznáme tiež v podobe od Disney. Tentokrát teda s Belle, ktorej prepožičala tvár, hlas... a tak ďalej pôvabná Emma Watson.

Po textovej stránke spracovania asi nie je čo vytknúť, pretože príbeh sa číta veľmi ľahko. Je správne vystavaný a v správnych momentoch si drží nielen napätie, ale aj záujem čitateľa. Vydavateľstvo Egmont knihu odporúča ako 6+, ale nech každý rodič uzná sám za vhodné, od koľkých rokov začne čítať svojim deťom takéto rozprávky.

Veľkosťou sa rovná A4 a obsahuje až 96 strán. Samozrejme, u detskej knihy nemôžu chýbať ani obrázky, ktoré - ako som už naznačil a je to vidieť aj z obálky - sú použité z filmu a tvoria značnú časť obsahu. Niektoré sú povyberané naozaj trefne, ale iné sú trocha ako päsť na oko. Ja chápem, že to môže byť náročné, keď ide o výber z filmových scén, ale to grafik NEVIDÍ, že tam dáva rozmazané a možno i trocha rozpixelované fotky?! Niekedy dokonca tak tmavé, že bez textu len ťažko rozoznať o čo tam vlastne ide. Ach! Niektoré vydavateľstvá by si mohli dať na tej kvalite záležať, aj keď je to určené "len" pre deti. Ale dobre, dobre. Nie som cielovka a dá sa to prehliadnuť. Pointa kníh bola u mňa aj tak vždy v obsahovom texte, než v nejakých obrázkoch.

Bella11
19.03.2024 5 z 5

Hezká knížka, krásně se četla a líbily se mi filmové fotografie, které knihu provázeli... :-)

LunaL.
18.02.2024 3 z 5

Dlouho se chci kouknout na film, zatim nebyl cas.. Kdyz jsem v knihovne zahledla knihu, musela jsem si ji pujcit! Dost strucna, tim vic me ale laka shlednout i film
Jinak krasny klasicky pribeh!

Kniha Kráska a zvíře – Nejkrásnější příběh v seznamech

v Mé knihovně15x