Krásná a slavná přehled

Krásná a slavná
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107760/bmid_krasna-a-slavna-S8A-107760.jpg 4 13 13

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krásná a slavná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Kontryhelka
13.07.2022 5 z 5

Knihy o Praze jsem od dětství milovala. Ta stará Praha, Hradčany, Vyšehrad, muzea. Pro mně krása a úžasně strávené chvíle na výletech, kde jsem si na vlastní oči a potěchu vychutnala krásná pražská místa o kterých kniha píše.

jana14
13.04.2021 5 z 5

Kniha, kterou jsem v dětství milovala. Vzbudila ve mě zájem o pražské památky a hodila se mi i v době studií, kdy jsem si přivydělávala jako průvodkyně. Politiku neřeším. Asi jsem jí ani nevnímala, zajímal mě hrad, paláce, pověsti. Chápu, že dnes už je zastaralá, ale hodnotím svým tehdejším dětským srdcem.


Boogie007
04.03.2019 3 z 5

"Krásná a slavná - to jsou dvě slova, která věrně vystihují charakter Prahy". Od doby, kdy Praha vznikla, až do současnosti, se město velmi změnilo, hodně důležitých událostí se zde odehrálo a ovlivnilo naše dějiny. Stále se objevují nové stavby, o jejichž účelu a umístění se dá pochybovat, ale stojí zde krásné stavby, budovy, kostely, baziliky a domy z doby románské, gotiky, renezance, baroka, rokoka, ... Knize se dá jen vytknout poplatnost době ... ale co se dalo dělat, že?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krásná a slavná v seznamech

v Přečtených20x
v Knihotéce25x