Krásni malí blázni přehled
Jillian Cantor
Veľký Gatsby je späť. Rovnaký, a predsa iný, brilantne prerozprávaný z pohľadu troch silných žien. Daisy Buchananová, Jordan Barkerová a Catherine McCoyová dostali priestor, o akom vo svojej dobe nemohli ani snívať. Autorka Jillian Cantorová dokonale preskúmala životy žien v dvadsiatych rokoch 20. storočia: ich voľby, rozhodnutia, limity a predsudky medzivojnových čias.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , Tatran (Bratislava)Originální název:
Beautiful Little Fools, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krásni malí blázni. Přihlašte se a napište ho.
S tím, jak autorka dotáhla postoje a motivace ženských postav románu Velký Gatsby, nemusíte souhlasit a nemusí se vám to líbit. Je to však alternativa dobře napsaná, někdy převapující a nesporně zajímavá.
Dle mého si kniha tak nízké hodnocení nezaslouží. Ano, z postav mám po dočtení velmi rozdílné pocity oproti původní knize Velký Gatsby, ale děj byl rozhodně zajímavý a poutavý a všechny hlavní hrdinky sympatické. Milovníky původního románu možná kniha naštve (hlavně změny v rozhovorech, které zazněly i v původní knize, ale ty byly pochopitelné vůči ději), ale já bych ji neodsuzovala.
Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)
23.07.2023
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Krásni malí blázni v seznamech
v Mé knihovně | 58x |
Mě tato kniha velmi mile překvapila a velice se mi líbila.