Krátká rozmluva o získání pravé dokonalosti přehled

Krátká rozmluva o získání pravé dokonalosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296694/mid_kratka-rozmluva-o-ziskani-prave-dok-vbk-296694.jpg 5 5 5

„Kdo zná světici z jejích listů a Dialogu s Boží Prozřetelností, cítí, jak i tímto dílkem vane její duch. Je to duch života hluboce ponořeného v Boha, duch opravdové lásky, která znamená naprostý zánik egoistických tendencí, je to duch hluboké odevzdanosti do vůle Boží a tichého spočinutí v náručí Božím. Knížečka je opravdu charakteristická jak pro středověk, tak zvláště pro dominikánskou mystiku, která nachází ve svaté Kateřině Sienské svou velkou reprezentantku.“... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krátká rozmluva o získání pravé dokonalosti. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Losin
07.07.2018 5 z 5

Velmi tenká kniha, kterou člověk přečte za 5-10 minut. Ovšem její obsah je na celý život. Lepší čísti pomalu a častěji, než jednou a rychle.

dutch
05.12.2017 5 z 5

Jak již název napovídá, jedná se o krátké zamyšlení. Zamyšlení se nad tématem svatosti a s tím související dokonalosti. Je možno již zde na zemi kráčet cestou dokonalosti? Kateřina Sienská je přesvědčena, že ano. V tomto útlém svazku Vymezuje tři stupně dokonalosti: 1. vzdání se vlastního ega, které je determinováno stvořením, 2. život nastaven na režim chvály (modlitba, slova, skutky), 3. splynutí s Vyšším a jakási indiference ke stvoření. Knihu mohu vřele doporučit. Na závěr snad jen jedna citace: "Ať se stane cokoliv nebo jakkoliv v tomto bídném životě, jak ve věcech časných, tak duchovních, ani v nejmenším nechť se neporuší tvůj klid a nezachvěje se pokoj tvé duše, nýbrž pevnou vírou vždy buď přesvědčena, že já, tvůj Bůh všemohoucí, více tě miluji, než ty sama miluješ, a že já o tebe velmi dobře pečuji, mnohem více než ty sama."


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krátká rozmluva o získání pravé dokonalosti v seznamech

v Přečtených5x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

křesťanství Bůh, Hospodin duchovní život

Autorovy další knížky

Kateřina Sienská
italská, 1347 - 1380
2004  100%Dialog s Boží Prozřetelností
1930  100%Listy svaté Kateřiny Sienské
2016  96%Krátká rozmluva o získání pravé dokonalosti
Skrýt reklamy