Kratší ako vzdych přehled

Kratší ako vzdych
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356091/bmid_kratsi-ako-vzdych-Pkh-356091.jpg 5 51 51

Anne Philipe napísala autobiografiu strácania a straty milovaného človeka smrťou. Manžela stráca po 8 rokoch šťastného manželstva. Majú dve malé deti. Jej manžel (bol to slávny herec Gerard Philipe) ochorel na zhubné ochorenie. Od stanovenia diagnózy do konca života zostávajú len 3 týždne. Strata blízkej bytosti je úder, ktorý človeka obvykle poznačí na celý život. Ako sa hojí takáto rana, bolesť? Hrozí ochorenie z nehojacej sa rany? Alebo napriek utrpeniu si človek uchová psychické a telesné zdravie? Alebo dokonca nadobudne jeho osobnosť novú dimenziu ľudskosti? Prehĺbeného chápania života, seba a ľudí? Anne s prenikavou úprimnosťou a jasnosťou opisuje svoju vnútornú cestu.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Smena
Originální název:

Le Temps d'un soupir , 1963


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kratší ako vzdych. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Natyna3
25.06.2024 5 z 5

Tato kniha není čtením pro každého. Jen pro toho, kdo ji potřebuje... Je to kniha o loučení se. O loučení se s milovaným člověkem, který odchází. Se svým umírajícím mužem.
Autorka zde promlouvá ke svému muži a sděluje své nejniternější myšlenky a pocity.

Pro mě se tato útlá knížka stala něčím výjimečným. Protože popisuje pouto, které mezi sebou mohou dva lidé mít. Popisuje bolest, když se to pouto přetrhne. A popisuje sílu, být s milovanou osobou tak dlouho, dokud to jen jde, a ještě větší sílu jít dál, když už to nejde.

Zemlja
26.08.2023 5 z 5

Rozumím autorčině potřebě vypsat se ze smutku či zoufalství, protože o některých věcech se s ostaními mluvit nedá. Nepochopili by, protože to nezažili.


SSTknihy
07.06.2023 5 z 5

Neuvěřitelně krásné, francouzsky poetické, ale krutě smutné vyznání jedné velké lásky. Anne dokázala s neuvěřitelnou silou prožít poslední týdny života svého muže tak, aniž by on tušil, že jsou poslední. S láskou vzpomíná na jejich společný život, ale nebojí se čtenáři otevřít i pohled do své duše, osamělosti a stesku. Oč tenčí je kniha svým rozsahem, o to silnější je svým obsahem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kratší ako vzdych v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených5x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit9x