Krev na lopuchu přehled

Krev na lopuchu
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553545/bmid_krev-na-lopuchu.jpg 4 280 280

Přes dvacet příběhů s detektivní zápletkou se odehrává v různých dobách od středověku až do 18. století. V poutavém vyprávění nás autor provede prostředím hradů a dvorských slavností, temných uliček měst a špinavých předměstí, prosperujících panství i zapadlých vesnic. Hlavními hrdiny příběhů s věrohodně vylíčenou atmosférou a živými dialogy jsou lidé rozmanitých cechů, stavů i řemesel. Od rytířů, vyrážejících na křížovou výpravu, pražské konšele, studenty až k vykonavatelkám nejstaršího řemesla. Nad lží, lidskou chamtivostí, žárlivostí a pověrami vítězí zdravý rozum a smysl pro spravedlnost, kterou do svých rukou někdy vezmou ti, od kterých by se to dalo nejméně očekávat.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev na lopuchu. Přihlašte se a napište ho.

mila2411
21.01.2025 3 z 5

Takové... snad až zbytečně rychlé. Mistr se ke svým "prima" kouskům teprve zvolna nadechoval.

Šnek86
25.11.2024 3 z 5

Soubor povídek z historie českého království, než se čtenář stačí začíst, případ je vyřešen, aby následoval další.Asi nejvíce jsem se bavil u dvou pomstychtivých nevěstek.

Zuzunda
01.05.2023 4 z 5

Příjemná povídková sbírka. Tohle mě bavilo :)

Kniha Krev na lopuchu v seznamech

v Mé knihovně144x