Krev na lopuchu přehled
Vlastimil Vondruška
Přes dvacet příběhů s detektivní zápletkou se odehrává v různých dobách od středověku až do 18. století. V poutavém vyprávění nás autor provede prostředím hradů a dvorských slavností, temných uliček měst a špinavých předměstí, prosperujících panství i zapadlých vesnic. Hlavními hrdiny příběhů s věrohodně vylíčenou atmosférou a živými dialogy jsou lidé rozmanitých cechů, stavů i řemesel. Od rytířů, vyrážejících na křížovou výpravu, pražské konšele, studenty až k vykonavatelkám nejstaršího řemesla. Nad lží, lidskou chamtivostí, žárlivostí a pověrami vítězí zdravý rozum a smysl pro spravedlnost, kterou do svých rukou někdy vezmou ti, od kterých by se to dalo nejméně očekávat.... celý text
Detektivky, krimi Povídky Literatura česká
Vydáno: 2020 , TympanumInterpreti: Jan Hyhlík
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev na lopuchu. Přihlašte se a napište ho.
Soubor povídek z historie českého království, než se čtenář stačí začíst, případ je vyřešen, aby následoval další.Asi nejvíce jsem se bavil u dvou pomstychtivých nevěstek.
Kniha Krev na lopuchu v seznamech
v Mé knihovně | 144x |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2019 | Falknovská huť |
2002 | Dýka s hadem |
Takové... snad až zbytečně rychlé. Mistr se ke svým "prima" kouskům teprve zvolna nadechoval.