Krev Pradávných přehled
Jana Beranová
Anotace: Bohyně projevila vážně smysl pro humor, když mi předurčila tuhle družku. Anebo možná celou dobu moc dobře věděla, co dělá. Každopádně, takhle žena je výzva. Jenže já mám výzvy rád. *** Za co? Do prdele, čím jsem si tohle zasloužila? Jako by můj život nebyl už dostatečně komplikovaný, musí přede mě osud vrhnout ještě vlkodlaka. A to ne ledajakého. Jenže moc na výběr nemám, víte? Jessica je rudovlasý magnet na průšvihy s prořízlou pusou. Život se s ní moc nemazal. Před pár měsíci přesídlila do okresu, o němž kolují báchorky, že jej ovládají vlkodlaci. Nebere je vážně, dokud do baru, v němž pracuje, nevstoupí Alfa místní smečky. Ihned ho do nosu udeří její vůně. A následně i Jess osobně. Kiernan vládne pevnou rukou woodlandské smečce. Je však také mužem bažícím po lásce, vášni a vlastní rodině. Vyniká smyslem pro spravedlnost. Možná mu ale občas chybí trocha toho lidského nadhledu. Čeho se nedostává jemu, bohatě přebývá Jessice. Zdánlivě obyčejné lidské ženě. Je s podivem, že Bohyně spojila poutem zrovna tyhle dva. Jejich světy by se nemohly lišit víc. On je vůdce, který nenávidí lež. Přirozená autorita s jasnými zásadami. Ona se cítí být na chvostu celé smečky a raději o některých aspektech svého života neříká pravdu. Dokáží se společně vyrovnat se všemi intrikami, nástrahami, rozdílnými představami o soužití i její pohnutou minulostí?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev Pradávných. Přihlašte se a napište ho.
Začalo to nadějně, pak jsem se ale začala trochu nudit. Děj plynul bez větších zvratů, byl zaměřen na rodící se vztah ústřední dvojice. Vlkouš je zamilovaný pejsek, který pro svou vyvolenou udělá první poslední. Nemám takové typy moc ráda, ale o dost víc mi vadila Jessica a její rychle se měnící postoje.
Lehký spojler: Nejdřív nechávala chudáka Kiernana na suchu jako patnáctka střežící své panenství. Pak se během jednoho okamžiku rozhodla, že ho už vlastně chce. Pro mě se mezi tím, kdy jí vadily jeho polibky a tím, jak se na něj vášnivě vrhá nic zásadního nezměnilo. Naopak jsem cítila, jak nežádoucí byly pro Jess doteky a polibky Kiernana a tak jsem pak úplně nedokázala přepnout na ten obrat. To stejné s plánováním těhotenství. Obraty a změny názorů lusknutím prstu.
Od tématu vlkodlaků jsem očekávala trochu drsnější příběh, tohle byla spíš romantická pohádka. Což samo o sobě není špatně. Já nelituji, že jsem si knihu přečetla.
Kniha Krev Pradávných v seznamech
Příběhy o vlcích, potažmo o vlkodlacích, mám velmi ráda. Takže na tenhle příběh jsem byla hodně zvědavá.
Alfa smečky, jenž našel svou Lunu, svoji předurčenou družku. Jen to má menší háček. Jeho družka není vlk, ale člověk, a nechce s ním mít nic společného. To znamená jediné. A to, že ho čeká dlouhá a komplikovaná cesta za jeho vyvolenou.
Jessica to neměla v životě jednoduché. Rozhodně se s ní nic a nikdo nemazlil. Proto se zocelila a postavila si hradby kolem sebe, které jen tak nechce zbourat. A když na ni vybafne jeden týpek, že je jeho družkou a že ji miluje, tak se jí nedivím, že chtěla vzít nohy na ramena a utéct hodně daleko. Jenže osud tomu chtěl jinak, a opět se setkává s tímhle vlkoušem. Nejen že poznává jeho, ale i jeho smečku. Pro ni jako člověka to není vůbec jednoduché zapadnout. Ale díky své osobnosti a přístupu postupně poznává a získává si místní.
Kiernan je sexy vlkouš. Který chce svou Lunu a chránit smečku. Jen by občas neměl tak tlačit na pilu a nechat věcem volný průběh. Ale jinak to byl zlatíčko, občas na zabití, ale pořád zlatíčko.
Vůbec bych se nezlobila, kdyby to mělo více stránek. Tohle jsem smlsla jak malinu. Chtěla bych napsat, že doufám, že bude nějaké volné pokračování. Ale s tím, že sama autorka řekla, že na nich pracuje, tak jsem získal odpověď na svou otázku dřív než jsem si myslela.