Křídločky (lesní obálka) přehled

Křídločky (lesní obálka)
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527454/bmid_kridlocky-souborne-vydani-6569c92dd0022.png 5 48 48

Co kdyby kočky dovedly létat? První české vydání klasické dětské knížky legendární autorky. Všechny čtyři díly v jednom svazku. Ursula K. Le Guinová znala kočky natolik dobře, že v těchto příbězích o nich nenajdete jediné nepravdivé slovo (až na ta křídla, samozřejmě). Drobná dobrodružství okřídlených koťat nenápadně nastolují autorčina klíčová témata, například to, že svoboda je vždycky důležitější než sláva. Názvy jednotlivých dílů: 1. Křídločky 2. Křídločky se vrací 3. Úžasný Alexandr a křídločky 4. Jana už je velká... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Gnóm!

The Catwings Collection, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křídločky (lesní obálka). Přihlašte se a napište ho.

Naslouchač
03.12.2024

Krásně vyprávěný příběh o tom, že být odlišný není jednoduché, ale jde s tím žít. A pak je to zajímavější život než vedou ti ostatní. Doporučuju všem kdo jsou natolik dospělí, že se nestydí číst pohádky. Pokud máte navíc rádi kočky- tahle kniha byla očividně napsána kočkomilkou a ilustrována kočkomilem.

Arkagas
27.11.2024 5 z 5

Tohle souborné vydání Křídloček, které si vzalo pod křídla nakladatelství Gnóm! je přesně to, co teď na podzim a v předvánočním čase potřebujete číst. Je to sice krátké, takže u čtení nestrávíte více jak hodinu, ale můžu Vám zaručit, že pokud máte rádi kočky a bude Vám během čtení ležet nějaká na klíně, slzička ukápne. Příběh o kočičí lásce. svobodě, odhodlání, ale i strachu, vyrůstání a poznávání světa, to jsou Křídločky. Malá okřídlená koťátka, která se musela vydat do světa najít člověka, který neublíží. Dospět, zatímco jejich maminka zůstává na svém místě. Celý příběh navíc doplňují ilustrace, které jsou snad ještě krásnější, než příběh sám. Děkuju nakladatelství Gnóm za možnost mít tuhle knihu v rukou, protože horory jsou sice skvělé a neustále mě baví, ale tohle je něco, co jsem nutně potřebovala, jen jsem o tom nevěděla.

petrarka72
12.11.2024 5 z 5

Tohle je veliká krása. Čtyři drobné příběhy o létajících koťatech, jejich dospívání a hledání, jak žít s lidmi či bez lidí, na venkově či ve městě, spolu či bez sebe. A uchovat si svobodu a prostor, pochopitelně. K tomu kouzelné ilustrace... V dětství mě neminulo Zeměmoří, ale tohle ano. Nicméně asi dětinštím, protože čtení a prohlížení jsem si právě teď náramně užila.

Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)

15.01.2024

Kniha Křídločky (lesní obálka) v seznamech