Křídločky (modrá obálka) přehled
Ursula K. Le Guin
![Křídločky (modrá obálka) Křídločky (modrá obálka)](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527645/bmid_kridlocky-souborne-vydani-656e5aa274224.png?v=1701730978)
Co kdyby kočky dovedly létat? První české vydání klasické dětské knížky legendární autorky. Všechny čtyři díly v jednom svazku. Ursula K. Le Guinová znala kočky natolik dobře, že v těchto příbězích o nich nenajdete jediné nepravdivé slovo (až na ta křídla, samozřejmě). Drobná dobrodružství okřídlených koťat nenápadně nastolují autorčina klíčová témata, například to, že svoboda je vždycky důležitější než sláva. Názvy jednotlivých dílů: 1. Křídločky 2. Křídločky se vrací 3. Úžasný Alexandr a křídločky 4. Jana už je velká... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Gnóm!Originální název:
The Catwings Collection, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křídločky (modrá obálka). Přihlašte se a napište ho.
![cube6 cube6](https://www.databazeknih.cz/img/users/64_/64619/m_cube6.jpg?v=1737290491)
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
Knihu jsem koupil synovi (7 let) k Vánocům a moc se mu líbila a mně vlastně docela taky. Zpracování i překlad je perfektní. Ilustrace moc pěkné. Prostě další kvalitní dílo z nakladatelství Gnóm!, tentokrát pro ty nejmladší.
Přečteno během tří "uspávacích misí".
Hodnocení : 7,5/10
Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)
15.01.2024
Kniha Křídločky (modrá obálka) v seznamech
v Mé knihovně | 35x |
2003 | ![]() |
1995 | ![]() |
2022 | ![]() |
2003 | ![]() |
2005 | ![]() |
Konečně kniha čtená dětem před spaním, která bavila i mě. Vlastně jsem po jejím přečtení přebral v rodině roli předčítajícího a od té doby knihy, které zaujmou, pobaví a zároveň mají dobrou literární úroveň, vybírám já. Křídločky v dosavadním výběru zatím zaujímají první místo. Všechny čtyři příběhy jsme si oblíbili. Dějově nekomplikované, ale zároveň napínavé, fantazie tak akorát, aby se v ní neutopil dětský čtenář. A ten nápad – kočky s křídly. Radost je i držet v rukách samotnou knihu, jejíž provedení se nakladatelství Gnóm! moc povedlo. Pokud vám ještě v knihovničce chybí, zajděte na jejich webové stránky, ještě pořád jí mají v nabídce s oběma verzemi obálek – modrou a lesní.