Kriedou alebo mečom přehled

Kriedou alebo mečom
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506172/bmid_kriedou-alebo-mecom-jJ7-506172.jpg 4 10 10

Spoločnosť čelí silnejúcej vlne násilností a šikany v radoch školopovinných detí. Riešenie vidí v zriadení Novej pedagogickej fakulty, ktorej absolventi majú pomocou nových pedagogických metód zabrániť narastajúcim incidentom. Jedným z nich je aj Michael ̶ nastupuje ako učiteľ do školy kdesi na strednom Slovensku. Kedysi bol sám jej žiakom a zároveň jeden z preživších vražedného besnenia, ktoré sa tam pred rokmi odohralo. Je ozbrojený mečom a nožom, na svojej strane má zákony aj bojový výcvik. Jeho poslaním je nastoliť poriadok a disciplínu, a to za každú cenu... Román pre tínedžerov s prvkami fantastiky poukazuje na problémy súčasného školstva. Autor z vlastnej skúsenosti vie, o čom píše, a vie, ako to napísať, keďže je dlhoročný učiteľ a spisovateľ s osobitým a príťažlivým jazykom.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kriedou alebo mečom. Přihlašte se a napište ho.

recenzienika657
17.07.2024 5 z 5

#kriedoualebomecom @jankogalik1 @artisomnis

Začala som čítať a hovorila som si, pravdu máš. Šikana je na školách témou číslo jeden. Šikanovanie je najcitilivejšou témou a smutné je, že sa deje častejšie, než nám je milé. Pravdou je, že ak sa nepodchytí včas má široké následky aj ťažké dopady na obete a v knihe aj na agresorov.

Čo s tým? Ako zmeniť charatker osoby? Môže za to škola, rodič?

Ja som proti tomu, aby ministerstvu napadlo niečo podobné ako v príbehu. Bála by som sa o svoje dieťa. Ani jedno nie je rovnaké. Každý má inú povahu, je inak citlivý či naopak agresívny.

Riadky som čítala z otvorenými ústami a neverila som. Bolo to...teda niečo. Minuli sa všetky náležitosti ako pohovor s rodičmi či psychológ? Šup a máš po prste. Iný masaker. Najhoršie je keď sa ceľká právomoc zapáči a nie je nad učiteľa, ktorý dokáže čítať myšlienky. Dostane sa do hlavy a vy nezmôžete nič. Máte doma zlé dieťa? Dajte mu túto knihu a nech si odtrpí každé písmenko, pretože scifi sa veľmi rýchlo môže zmeniť na skutočnosť a to sa nie len deťom, ale aj nám, rodičom, páčiť nebude.

Na začiatku ma pohltil svet dávania lásky a koncept by nebol až tak zlý, ale! Zlo plodí len ďaľšie zlo. Veľmi sa mi rátal pán riaditeľ. Bol skvelý. Neskôr som už aj ja lietala v metasfére ako hrdinovia a strácala sa na školských chodbách.
Fantasy podanie šikany v škole s nevratnými následkami a veľkým PONAUČENÍM.

Ďakujem vydavateľstvu za knihu.

#sikana #skola #bookstagram
#spolupracasnikou
#novaskola #metasfera #artisomnis #laskakdetom #ucitelia

Stanislava27
18.02.2024 5 z 5

Napriek tomu, že kniha sa javí ako jednohubka musím sa priznať,som ju musela prekladať inou knihou.

Nebojte sa, dôvodom nebol autorov štýl písania, ale téma, ktorej sa v knihe venoval....

Presne tak téma;téma o ktorej sa veľmi ťažko rozpráva a veľa ľudí pred ňou zatvára oči a tou bola : ŠIKANA

Dôvodom pre ktorým sa mi možno aj ťažšie čítala,boli udalosti, ktoré sa u nás na Slovensku v poslednej dobe stali.

Ale napriek tomu knihu môžem len odporučiť a trúfnem si napísať, že by som ju dala ako povinné čítanie na školách...

Dani25
07.01.2024 4 z 5

To bola silná káva hneď od začiatku, zvláštny spôsob boja proti šikane na škole. Prepletená realita so sci-fi linkou. Mňa osobne viac bavila realita. Kniha, ktorú som musela čítať po dávkach.

Kniha Kriedou alebo mečom v seznamech

v Mé knihovně7x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Ján Gálik
slovenská, 1976