Kriminální případy z Orlických hor přehled
Jiří Mach , Zdeněk Hlaváček
Orlické hory jsou bezesporu krásným koutem naší země. Ale žádná krása není bez vady. Také zde se vyskytují zloději, lupiči, vrazi, zkrátka kriminálníci. O jejich činech, ale i o těch, kteří nás před nimi brání, vypráví tato knížka. Je napsána na základě vzpomínek bývalého šéfa kriminální služby a pozdějšího ředitele územního odboru Policie ČR v Rychnově nad Kněžnou plk. JUDr. Zdeňka Hlaváčka. Kniha přibližuje třináct případů z jeho kriminalistické praxe; loupeže a vraždy, ale i trestné činy hospodářské. Dočtete se například o loupeži obrazů v opočenském zámku, o milionáři, který neměl na svačinu, ale i o vrazích a pachatelích brutálních loupežných přepadeních. Všechny uvedené případy byly kriminalisty úspěšně vyřešeny a pachatelé posláni za mříže. Knížka je tak zároveň poctou zdejším policistům, jejichž zásluhou je kraj pod Orlickými horami jedním z nejbezpečnějších míst české země.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kriminální případy z Orlických hor. Přihlašte se a napište ho.
Pro knížku jsem se rozhodla na základě oblasti, kde se případy odehrávají a která je pro mě srdeční. Případy jako takové jsou celkem zajímavé, ale to zpracování.. věty jsou tolikrát tak zbytečně natahované, až jsem z toho získala pocit, že autor potřebuje naplnit nějaký minimální počet stran (spousta zbytečných slov a přirovnání, velká písmena). Určitě by to šlo lépe.
Příjemné čtení. Kdo by však od knihy očekával kriminální příběhy a pozadí jejich řešení, bude zklamán. Je to opravdu jen příjemná oddechovka psaná populární formou, jak lze od autora očekávat. Možná, že kdyby se pan Hlaváček rozhodl napsat tuto knihu sám, byla by po stránce kriminalistické historie Podorlicka a Orlických hor a faktografie jednotlivých případů zajímavější.
Kniha Kriminální případy z Orlických hor v seznamech
Lokalita i téma jsou mi velmi blízké, takže se mi knížka líbila.
Příběhy jsou krátké, většinou psané odlehčenou formou.
Je to spíš taková srdcovka pro bývalé kriminalisty.