Krize identity přehled
Brad Meltzer
Když Sue Dibnyovou, manželku Elongated Mana, někdo zavraždí v jejím vlastním domě, superhrdinskou komunitu to zdrtí. Všichni hrdinové na celé Zemi jsou otřeseni. Semknou se, aby společně truchlili, dohlédnou na své blízké a okamžitě zahájí celosvětové pátrání po vrahovi. Jenže jedna skupinka hrdinů si myslí, že už vědí, kdo Sue Dibnyovou zavraždil. Před mnoha lety, aby ochránili Sue a další lidi před superpadouchy, překročili Green Arrow, Hawkman, Black Canary, Atom a Zatanna pomyslnou čáru. Nyní jejich dlouho ukrývané tajemství roztrhá superhrdinskou komunitu na kusy. Když byla KRIZE IDENTITY vydána poprvé, otřásla celým vesmírem DC. Navždy změnila jeho podobu a zanechala po sobě následky, které na celé roky ovlivnily další příběhy. Tato kniha obsahuje kompletní sedmidílnou minisérii z pera romanopisce Brada Meltzera, společně s předmluvou Josse Whedona, komentáři tvůrčího týmu, skicářem a kompletním scénářem prvního sešitu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krize identity. Přihlašte se a napište ho.
Základní kostra příběhu by dokázala dobře fungovat i bez superhrdinů. Ti tomu dodávají jiný level, ale paradoxně nejvíce tím, že se nejedná o klasický superhdinský spektákl, ale o poměrně civilní detektivní vyprávění. Vina, trest, hříchy minulosti, které začnou mít velký vliv na současnost, cesta do pekla, která je dlážděna dobrými úmysly. Jo tohle se povedlo. A velkou měrou k tomu přispěla i výborná kresba, která dokázala skvěle vystihnout emoce hlavních postav tak, že některé obrázky se vám obtisknou do paměti tak, že se jen těžko dostávají z hlavy. Jediné mínus pro mne bylo, že díky velkému počtu DCU postav jsem asi některé vedlejší linie příběhu nepochytil/nedocenil. Za mne by tak kniha mohla být o pár desítek stran útlejší.
Tohle se trefilo přesně do mého vkusu. Sice nejsem až takový znalec DCU, ale příběh mě úplně pohltil a až mě mrzelo, že jsem to přelouskal tak rychle. Velice povedená kniha.
Knižní novinky (11. týden)
13.03.2022
Kniha Krize identity v seznamech
2019 | Mistr úniků |
2003 | Případ jediného viníka |
2009 | Kniha lží |
2006 | Noční let / Dětí se nevzdám / Milionáři / Letní přístav |
2022 | Krize identity |
Na DC v celku zajímavé polidštění superhrdinů, kteří jsou přece jen taky jen lidé (většinou) a dělají chyby. A jak se někdy stává, z některých chyb se pak může stát i větší problém v budoucnu. A tak se někteří superhrdinové musí vypořádat s tím, co provedli v minulosti.
Vyšetřování záhadných vražd je docela napínavé. Vysvětlení, jak k vraždám došlo, pak už trochu pokulhává, protože jestli na to opravdu nasadili ty nejlepší vyšetřovací superhrdinské mozky, tahle možnost měla tyhle supervyšetřovatele trknout během chvilky. Vzhledem k příběhu se ale dá přimhouřit oči.
Ti, co nečtou vše, co zde u nás o DC vychází, pak mohou být trochu zmateni postavami. Ani já už nevím, kolikátá verze Flashe, Green Lanterna nebo Robina se tu objevuje. Naštěstí to k tomu, abyste si čtení užili, tentokrát zase tolik nevadí.