Krmení ptáků v zimě přehled
Detlef Singer
Knížka plná hezkých fotografií představuje několik desítek ptáků, které můžete pozorovat především u krmítka na zahradě, balkonu či terase, ale jsou tu zobrazeni i ti, kteří žijí u vodních toků a rybníků nebo na poli či v lese. Také oni totiž často potřebují naši pomoc, aby přečkali nepříznivé období. Popsán je vzhled uvedených ptáků, jejich hlasový projev a výskyt. Dozvíte se leccos o jejich chování, proč někteří přilétají ke krmení v hejnu, a někteří jednotlivě, kdo je typ hašteřivý a kdo spíše kliďas, kdo je masožravec a kdo vegetarián, ale hlavně - čím se mají krmit.... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 2013 , GradaOriginální název:
Vögel rund ums Futterhaus, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krmení ptáků v zimě. Přihlašte se a napište ho.
Pěkná publikace s informacemi o krmení, které jsem hledala. Moc se mi líbily i fotografie, jen jsem si v textu všimla několika chyb, což mne mrzelo. Ale jinak hezká knížka. :)
Kniha Krmení ptáků v zimě v seznamech
2000 | Dravci a sovy |
2009 | Ptáci: Ottův průvodce přírodou |
2002 | Ptáci našich parků a zahrad |
2008 | Encyklopedie ptáků |
2002 | Ptáci |
Přehled o základních druzích ptáčků, které můžete během zimy potkat ve svém okolí. K textu jsou připojeny také rady, jak ptáka určit a co dobrého mu podat k snědku, aby se měl přes zimu dobře :) Trošku mě zarazilo doporučení, že se některým vodním ptákům může dávat i pečivo - to už je dnes, pokud vím, spíše nedoporučováno. Roztomile na mě působil přepis ptačích hlasů... :) Fajn knížka pro ty, kdo mají ptačí kamarády a jejich rozmanitost v lásce :)