Hadí královna přehled
Zuzana Štorková
Kronika osudu série
1. díl
Na severu, v království zvaném Katerilie, žije ve vesnici Sella sedmnáctiletá dívka Lilien, která získala dar dorozumívat se ve své mysli s hady. Stala se tak další Hadí královnou a hadi díky tomu poslechnou každý její rozkaz. Ale takovéto nadání nahání ostatním vesničanům strach. Ona však není tím, čeho by se měli bát. V temnotě noci se skrývá jiné nebezpečí, jež už několik měsíců sužuje zdejší obyvatele. A jak do toho všeho zapadá dávné proroctví? Jaké tajemství před Lilien skrývá Tomas, mladík, který se do dívky zamiloval? Kdo je bojovník Rugguer a jaký úkol má splnit čarodějka Kemyr a žoldák Derl? Nad tím vším jako sekera kata visí hrozba blížící se války. Tu však nemůže Rada starších, jež vládne Izufirskému údolí, ignorovat. Mění tedy svá původní rozhodnutí, která se velice dotknou života Hadí královny – Lilien.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hadí královna. Přihlašte se a napište ho.
Fantasy není můj žánr (kromě Harryho Pottera :-) ), takže jsem se trochu bála do ní jít. Popravdě jsem ani netušila, že jsem se přihlásila do štafetové fantasy knihy :-D Zaujala mě krásnou obálkou a názvem, čekala jsem nějaké tajemno apod. A hadi mi nevadí, takže to mě neodradilo. Každopádně jsem byla ale překvapena, že mě kniha baví.
Hlavní postava Lilien je velmi milá dívka s dobrým srdcem a hromadou hadích pomocníků, kterých mi bylo moc líto, když doplatili na to, že přispěchali ku pomoci.
Příběh je opravdu čtivý, hezky propracovaný s různými zápletkami a tajemstvím, které skrývá Tomas. Tady mě opravdu zajímá, jak to s ním dopadne, neboť mu fandím a samozřejmě musím jít i do dalšího dílu :-D
Kniha je velmi čtivá a nutí vás číst dál.
Ve vesnici Sella žije dívka Lilien, která se myšlenkami dorozumívá s hady. Ostatním ve vesnici přijde divná a bojí se jí. Nad tím vším visí hrozba války, kterou podle proroctví může Lilien odvrátit. Příběh má i romantikou linku. Vybere si Lilien mezi dvěma muži? Naplní proroctví?
Popis děje je tak autentický, že vše vidíte ve svých představách. Mně zaujala i mapa Katerilie.
Už se těším na pokračování.
Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)
04.11.2022
Kniha Hadí královna v seznamech
(SPOILER) Kniha pro mě byla rozhodně milým překvapením. Za štafetu moc děkuji samotné autorce @zuzanastorkova_autorka
Četla jsem spoustu pozitivních recenzí, takže jsem se na ní velmi těšila. Ze začátku mi přišlo, že dialogy trochu drhnou, ty mezi Lili a Tomasem obzvlášť. Na rozdíl od ostatních jsem jim tu lásku nedokázala uvěřit a ve finále se ze mě stal fanoušek Rugguera. Miluju milostné trojúhelníky a to jak každý pak fandí někomu jinému. Dějové lince nemohu vytknout absolutně nic. Nenudila jsem se ani na chvilku.
Moc se mi líbilo, že je kniha psaná z více pohledů, krásně to propojovalo dějové linie a udržovalo napětí. Nejvíc mě tedy bavili Kemyr a Derl.
Jedná se o velmi originální YA fantasy, není tu nouze o čarodějky, čaroděje, různé příšery nebo vlkodlaky. Opravdu se těším na další díl, protože ten konec?!
Knihu Vám moc doporučuji a těším se, až si jí přečtou i ostatní štafetáři.
IG: @freya_zlaskykpribehum