Nádherná temnota přehled

Nádherná temnota
https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79845/nadherna-temnota-79845.jpg 4 446 446

Lena a Ethan přežili den, kterého se obávali celé měsíce - Leniny šestnácté narozeniny –, ale stálo je to hodně. Po smrti svého strýce, kterou si klade za vinu, je Lena sklíčená a ztracená a Ethan jí zjevně nedokáže nijak pomoci. Dívka se od něj začíná odtahovat a vrhá se po hlavě do nebezpečí, zatímco Ethan, který stále ještě nechápe, co se to s ním o Leniných šestnáctých narozeninách stalo, se pohrouží do studia zaklínačů a do výzkumu, který prováděla jeho matka, aby našel způsob, jak Lenu zachránit, než bude příliš pozdě. Jenže jakmile někdo vstoupí do světa zaklínačů, není cesty zpátky, a některá tajemství, která Ethan odhalí, ohrozí jeho i jeho blízké mnohem víc, než si vůbec dokáže představit.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Caster Chronicles: Beautiful Darkness , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nádherná temnota. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

roman9276
18.10.2023 4 z 5

Kniha se mi četla o něco hůř, než první díl, ale to bylo kvůli chování Leny, která mě tady hodně vytáčela. Celkově byl díl trochu temnější a ponuřejší, ale konec mi to všechno vynahradil, kdy to bylo hodně napínavý a o to víc jsem se těšil až otevřu pokračování.

JointlieKat94
01.09.2022 5 z 5

Koukám, jak se názory na knihy liší. Někomu tento díl přijde nejslabší, někomu nejlepší.. já jdu postupně. První díl známe především z filmu, takže jsme nebyli ani moc překvapeni, kdežto ten druhý..

Naprostá paráda! Jsem fakt překvapena tím, jak se to rozjelo!
Příběh nás překvapuje už jen vztahem Leny (pořád jí teda moc nemusim!) k Ethanovi (což mi připomíná, že by se mi líbila kniha z obou úhlů pohledu..), poznáváme nové lidi, Liv mi přišla super! Smutníme společně s Lenou nad ztrátou Macona, mezitím se o něm dozvídáme spoustu nových informací, vysvětlí se nám tu i ukončení prvního dílu (který jsem, bohužel, moc nepochopila), tak nějak se víc řeší to fantastično, démoni, příběh nás vtahuje do uliček temného podzemí, vidíme další věci z minulosti.. všechno je to tak hezky propletené! Konec je však velmi překvapivý. A taková Amma.. to je prostě zlatíčko. :)

Tak moc hezké, že mi na knihu stačily dvě směny v práci a dvakrát pár minut před spaním. :)

Já asi musim dát za 5* (i když kvůli tý Leně jsem byla rozhodnutá pro hvězdičky 3-4!) a už se moc těším na pokračování. :)


Jája92
14.07.2022 4 z 5

Ačkoliv již dávno nepatřím do věkové kategorie, do které tato kniha spadá, k mému překvapení jsem se bez problému do Nádherné temnoty začetla. Jako mnoho jiných čtenářů jsem příběh Nádherné bytosti znala především pouze jako film, který mě zaujal, ale zároveň příliš nenadchnul, když se mi tedy do rukou dostalo pokračování této série, začínala jsem ji číst s jistým skeptickým náhledem, ale musím přiznat, že mě po jisté době příběh vtáhl a nepustil do posledních stránek. Ano, Ethan a Lena není zrovna dvojice, ze které bych byla u vytržení, ale svět Zaklínačů, Inkubusů měl něco do sebe. Když se k tomu přidal nejlepší kámoš Link, temná sestřenice Leny jménem Ridley a zvláštní kočka Lucille tetiček Ethana, příběh se četl téměř sám.
Proto mi to nedalo a obstarala jsem si pokračování této zvláštní série a jsem zvědavá, jak to nakonec se všemi dopadne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nádherná temnota v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených740x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených25x
v Knihotéce300x
v Chystám se číst176x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech8x

Autoři knihy

Kami Garcia
americká, 1972
Margaret Stohl
americká, 1967