Kroniky beskydských draků přehled

Kroniky beskydských draků
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543616/bmid_kroniky-beskydskych-draku.png 5 38 38

Pozor, drak v nesnázích! Malý hrdina, velké průšvihy a ještě větší dobrodružství vás čekají v bestselleru "Kroniky beskydských draků" - kouzelné audioknize pro děti od 8 let, která se odehrává na vrcholcích majestátních Beskyd! Ilík je dračí kluk, který touží zažít něco nevšedního. Když se svou partou "Dračí tajfun" pátrá po tajemství magických rohů, ocitne se ztracený v divočině Beskyd. Na své krkolomné cestě domů čelí nečekaným hrozbám, potkává nové přátele a odhaluje záhadnou minulost svého rodu i jejich dávného nepřítele. S humorem sobě vlastním musí Ilík překonat sám sebe, aby ochránil nejen svou osadu, ale možná i celé Beskydy před temnými silami. Knihu namluvil komediální herec Robin Ferro, známý z Divadla Mír a skupiny Tři tygři. Ve své úplně první audioknize brilantně ztvárnil více než dvacet různých hlasů, díky kterým příběhu vdechl nový život a jedinečnou atmosféru. "Kroniky beskydských draků" se staly druhým nejúspěšnějším knižním projektem na Donio.cz a to z dobrého důvodu. Okouzlily čtenáře všech věkových kategorií spojením reálných beskydských lokalit s fascinujícím světem draků. Příběh nabízí skvělou příležitost odtrhnout děti od obrazovek a vydat se společně do přírody. Nechte se unést tímto nezapomenutelným dobrodružstvím od první do poslední minuty. Poslechněte si ukázku nebo si rovnou pořiďte celou audioknihu a staňte se součástí magického světa beskydských draků!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kroniky beskydských draků. Přihlašte se a napište ho.

JanaŠamšová
dnes audiokniha 5 z 5

Dvě důležitá poučení od dráčka Ilíka pro vás čtenáře:
Stres je nejlepší zajíst!
Pravý kamarád při tobě stojí v dobrém i ve zlém.

Ilík je malý jablunkovský drak s velkým srdcem a ještě větší touhou zažít něco nevšedního. Všechno se při odhalování tajemství magických rohů nečekaně zamotá a Ilík se ocitá ztracen v Beskydech, daleko od domova.

Kniha je pro děti od 8 let, ale horní hranice není dána, tudíž je i pro čtenáře mé věkové kategorie.
Kdo by nemiloval pohádky!
Jako malá jsem měla ráda dráčka Mráčka a několik zpět jsem se zamilovala do draka z ruské pohádky On je drak.
Mé dítě už sice vyrostlo a neměla jsem ji komu číst, ale to nevadí. Užila jsem si ji do poslední stránky, do posledního QR kódu. Ano, věřím, že v dnešní době, kdy děti s mobilem umí lépe než my, bude pro ně kombinace knihy a skvělých a zábavných odkazů právě to pravé. Autor využil své znalosti v oblasti IT a naprosto skvěle propojil dva světy. Knižní a virtuální. A co mě dostalo nejvíce? Že se v Beskydech chystá i stezka dráčka Ilíka.

Na veletrhu v Brně jsem se zúčastnila i besedy s autorem a byla jsem velmi mile překvapena, jak pracoval a komunikoval s dětským publikem. Většina dětí měla už příběh dráčka přečtený a byly nadšené.
Ano, jedná se o krásný příběh pro dobrodruhy. Ilík vás vezme, do mnou milované, krajiny Beskyd a při jeho putování a hledání cesty domů vás seznámí nejen se známými i těmi méně známými místy, ale také potkáte řadu bytostí. Příroda je mocná.
Na začátku se seznámíme s tím, jak draci přichází na svět, jaké mají školičky, jak se učí létat. Důležité je si vše pořádně zapsat, proto název je právě po kronice, kterou dráček pečlivě vede a kterou si po návratu domů pečlivě doplnil o nové dobrodružství. Na konci knihy je i mapa, kudy putoval a koho na daném místě potkal. Mně se nejvíce líbila Sněžínka.

Ano, můžeme poznávat nové země, můžeme se na chvíli ztratit, ale věřím, stejně jako dráček, že všude dobře, ale doma nejlíp. A že mi po návratu vždy ten domov přijde nějaký hezčí a milejší, se mi stává také.

Jsem nadšená a věřím, že vaše děti budou také. Protože příběh, i obrázky od ilustrátorky Iny Kreisingerové, jsou nádherné A na fotce můžete vidět dráčka v plyšové podobě a nebo také jako přívěšek. Do posledního detailu dokonale propracované. Smekám.

efka.saf
včera audiokniha 5 z 5

Nádhera! Takhle si představuji kvalitní knihu pro starší děti a neskučně se těším, až mi k ní syn aspoň trochu doroste!
Nádherné ilustrace, skvělý příběh zasazený do nádherných Beskyd, které máme skoro za humny, a úžasně milé a sympatické dračí postavy, které prostě musíte milovat. Ilíka jsem si zamilovala skutečně na první dobrou a vše s ním prožívala, jako bychom byli spolu. Autorův nápad oživit beskydské mytické bytosti byl naprosto úžasný a co si budeme, ale QR kód téměř na konci každé kapitoly udělá z knihy pro děti ještě větší atrakci, než je příběh sám. Mezi námi, Ilík, který nám dělal salta v obýváku, to je absolutní pecka, ze které jsem si sedla na zadek i já! :D
Nesmírně se těším na druhý a třetí díl a rozhodně je chci mít v synově knihovně :).

klaragot
17.01.2025 4.5 z 5

Krásná kniha pro děti, nádherné ilustrace, snový a napínavý příběh s moderními prvky v podobě QR kódu. Knihu jsme zakoupili přímo od autora na knižním veletrhu v Brně, vypadala zajímavě a musím říct, že koupě nelituji. V knize jsem našla při čtení hned několik překlepů, nebylo jich tam málo, ale to knize na krásném a promyšleném provedení neubírá. Syn (6) se při čtení velmi bavil, pěkně ho to vtáhlo do děje, často se nám napětím tajil dech, nebo jsme se od srdce zasmáli vtipným scénám s červy a Rychlonožkou. Milá a zábavná kniha, tohle se opravdu povedlo a už teď si brousíme zuby na druhý díl. Díky!

Ocenění knihy (1)

2024 - Nejkrásnější české knihy roku (Nejkrásnější dětská kniha, 3. místo)

Kniha Kroniky beskydských draků v seznamech

v Mé knihovně17x