Tu žijú draky přehled
James A. Owen
Kroniky Imaginarium série
1. díl >
Jednej daždivej londýnskej noci počas prvej svetovej vojny spojí nezvyčajná vražda troch dovtedy cudzích mladých mužov - Johna, Jacka a Charlesa. Výstredný chlapík menom Bert im oznámi, že odteraz sú z nich strážcovia knihy Imaginarium Geographica - atlasu všetkých krajín, aké kedy jestvovali v mýtoch, legendách, bájkach a rozprávkach. Bert tvrdí, že do týchto krajín sa dá doplaviť na jeho lodi Indigový drak - na jednom zo siedmich plavidiel, ktoré dokážu prejsť cez hranicu medzi dvoma svetmi a vstúpiť do vôd obklopujúcich Súostrovie snov. Troch spoločníkov prenasledujú hrozivé bytosti a donútia ich utiecť z Londýna na palube drakolode. Na púti do ríše predstavivosti musia prekonať strach a dôverovať jeden druhému, aby mohli bojovať proti temným silám, ktoré ohrozujú obidva svety. Čaká ich veľké dobrodružstvo a v ňom stopy, ktoré čitateľov privedú k prekvapujúcemu odhaleniu. Tu žijú draky, neuveriteľná cesta plná mýtov, mágie a záhad, predstavuje Jamesa A. Owena ako výnimočne nadaného spisovateľa.... celý text
Romány Fantasy
Vydáno: 2008 , Fragment (ČR)Originální název:
here, there be dragons, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tu žijú draky. Přihlašte se a napište ho.
Indigový drak - co dodat, knížka, která buď nadchne a nebo jste rádi, že dočtete.
Spadám do druhé kategorie.
Fantasy svět utkaný z dosud známého, mýty, legendy, střípky historie nahodile poskládané. Přesto, že zde byly světlé momenty, knížka mě neoslovila.
Druhá hvězdička je za obálku a ilustrace.
Tadle knížka mě velice překvapila. Už jenom tím že tam vistupuje J. R. R. Tolkien. Velice doporučuju.
Kniha Tu žijú draky v seznamech
Jedna hvězda za ilustrace, jedna za překlad, všechno podstatné shrnula Bellana. Každopádně napsat do tohoto díla jména skutečných spisovatelů chtělo dost sebevědomí a drzosti.