Kľúč přehled

Kľúč
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271033/bmid_kluc-gy7-271033.jpeg 4 136 136

Kruh série

< 3. díl

V Engelsforse sa schyľuje k zúčtovaniu. Neprešiel ani mesiac od tragédie v telocvični engelsforského gymnázia, no vyvoleným nebude dopriata ani chvíľa odpočinku. Už čo skoro sa ich svet znovu obráti hore nohami. Ich otázky budú zodpovedané. Tajomstvá budú odhalené. Oddanosť bude podrobená skúške. Čas onedlho vyprší a vyvolené si môžu byt isté iba jediným – všetko sa zmení. Kľuč je poslednou časťou trilógie. Prvé dva tituly Kruh a Oheň, sa stretli s veľkým úspechom u kritiky aj u čitateľov. Roku 2011 bol Kruh nominovaný na Augustovu cenu v kategórii kníh pre deti a mládež. Knihy vychádzajú vo viac ako tridsiatich krajinách a chystá sa ich filmové spracovanie.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)

Nyckeln

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kľúč. Přihlašte se a napište ho.

sangreseth
06.06.2024 5 z 5

Celá série je roztahaná, což může spoustě lidem, co knihy polykají, vadit, ale mé dospívající já tyhle knihy milovalo právě proto. Příběh je spíš než o magii o lidech a o problémech náctiletých, což je podané s citem a skutečností, jaká mne za čtení několikrát překvapila. S postavami se sžijete, zamilujete je i se všemi protivnými vlastnostmi a pochopíte je. Hrozně se mi to líbilo - vztahy, jaké mezi sebou kruh měl, rodina, láska, vše okolo. Finále celé série je dechberoucí, popsané tak dobře, že vám běží v hlavě jako film. Charakterový posun všech v knize a celé zakončení mě vždy dostane a nemohu po dočtení na příběh přestat myslet. (Ano, četla jsem sérii už poněkolikáté)
Dokonce jsem měla tu šanci si o Kruhu popovídat i s jeho autory a jsou to opravdu milí lidé, kteří pro psaní žijí. Pro mě je to bezkonkurenční série a už se těším, až po ní po nějaké době znova sáhnu. :)

Luigi1
28.03.2024 5 z 5

Tak to byl nářez sice dlouhý ale dalo se to číst byl jsem spokojen

Kaila146
01.09.2023 4 z 5

Fajn finále, ale předchozí díl byl asi lepší.

Kniha Kľúč v seznamech

magie