Kruh nenávisti přehled

Kruh nenávisti
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72950/kruh-nenavisti-72950.jpg 3 267 267

World of WarCraft série

1. díl >

Plamenná legie byla poražena a o východ Kalimdoru se dělí dva národy: orkové v Durotaru, vedeni náčelníkem Thrallem, a lidé v Theramoru, vedeni mocnou čarodějkou – lady Jainou Proudmoore. Avšak křehký mír mezi lidmi a orky se náhle hroutí. Náhodné útoky proti Durotaru dávají tušit, ze lidé se rozpomínají na svou nevraživost vůči orkům. Jaina s Thrallem musí nyní odvrátit katastrofu, než nenávist vzplane na obou stranách – a Kalimdor se bude zmítat v další strašlivé válce. Jainina snaha odhalit, co se za útoky skrývá, vede k šokujícímu odhalení a vrhne nové světlo na tajemnou historii světa…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Cycle of Hatred, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruh nenávisti. Přihlašte se a napište ho.

ArkAngel
26.02.2023 1 z 5

Výplňová kniha odehrávající se mezi strategií Warcraft a MMO World of Warcraft začíná jako civilní příběh, kdy kapitolu od kapitoly sledujeme jiné postavy, než se autor konečně rozhodne, koho bude v ději sledovat. Centrální postavou se nakonec stane Jaina Proudmoore, ale v půlce knihy si musí vyslechnout ještě celou řadu flashbacků, abychom zjistili, že zdrojem problému, který se snaží rozpoutat konflikt mezi lidmi a orky, je démon, jehož se největší čarodějce ze všech nepodařilo v minulosti zabít. A ty tučně vyznačené věty byly neskutečně do očí bijící. Z Warcraft knih rozhodně nejhorší dílo, kterému krátký rozsah vůbec nepomáhá. Kdyby tam bylo méně postav, určitě by to bylo lepší, takhle tam není žádný vývoj a skončí to dříve, než děj vůbec pořádně začne.

Radesan
13.08.2021 2 z 5

Bylo to dobré, bavilo mne to, ale příběhem mi zkrátka sedí spíše díly ze staršího období tohoto světa. Za mne ..... pro milovníky warcraftu a jako část doplnění děje,proč ne, ale nejedná se o něco hlubšího nebo o něco, co ve čtenáři zanechá dlouhodobý pocit uspokojení z přečtení.

Vjeerus
23.04.2021 3 z 5

Kniha Kruh nenávisti je prvním dílem ze série World of WarCraft. Psát první díl ze série je rozhodně náročné, protože musíte navnadit čtenáře nejen si knihu přečíst, ale vyvolat v nich nutkání pustit se do dalšího dílu. A po přečtení tohoto díla nemůžu za sebe říct, že by mě to navnadilo.
Příběh mi přišel upřímně docela vleklý a myslím, že nebyl dostatečně využitý potenciál tajné zlé sekty (tím se dostávám k názoru jako dost lidí přede mnou, že by si kniha zasloužila víc stránek). Ani závěr knihy ve mě nezanechal nějaký wau efekt.
Rozhodně nemůžu říct, že lituji, že jsem si knihu přečetla, protože k zahození rozhodně není a člověk se trošku zasvětí do vývoje vztahů mezi rasami. Ale myslím si, že se autor zaměřil jen na fanoušky WoW a pro ty ostatní to může být jen tahanice mezi dvěma znepřátelenými skupinami s jakýmsi zárodkem diplomacie.

Kniha Kruh nenávisti v seznamech